Samsung wil via de rechter de iPhone 4S of 5 en de iPad 3 zien

De rechter bepaalde vorige maand dat Samsung toekomstige smartphones en tablets aan Apple moet laten zien om nieuwe schendingen van het intellectueel eigendom van Apple te voorkomen. Steve Jobs haalde eerder dit jaar tijdens de iPad 2 keynote fel uit naar Samsung en beschreef het bedrijf als copycats. Afgesproken is dat juristen bepalen of nieuwe smartphones, tablets en verpakkingen van Samsung kopiën zijn van de iPhone of iPad. Apple krijgt de nieuwe hardware zelf niet te zien.

Samsung heeft eerder deze week dezelfde claim bij de rechter neergelegd en wil de volgende generatie iPhone (iPhone 4S of de iPhone 5) en de iPad 3 ook graag zien voordat Apple ze op de markt brengt. Volgens Samsung komen de Droid Charge en de Galaxy Tab 10.1 tegelijkertijd op de markt als de iPhone 5 en de iPad 3 en willen ze nieuwe rechtszaken voorkomen.

Samsung claims that it needs to see Apple’s future products because devices like the Droid Charge and Galaxy Tab 10.1 will presumably be in the market at the same time as the iPhone 5 and iPad 3, and Samsung’s lawyers want to evaluate any possible similarities so they can prepare for further potential legal action from Apple.

Als de rechter akkoord gaat krijgen alleen juristen van Samsung de volgende generatie iPhone en de iPad 3 te zien. Samsung is op dit moment al aardig op de hoogte van nieuwe Apple producten omdat ze veel onderdelen leveren voor de hardware. Het is in ieder geval een slimme stap van Samsung om toekomstige copyright problemen te voorkomen.