Russische overheid dumpt iPads vanwege angst voor spionage

Russische overheidsfunctionarissen zijn overgestapt op Samsung tablets omdat ze vermoeden dat ze afgeluisterd en bespioneerd worden via hun Amerikaanse iDevice.

Op zich niet bijzonder want bij onze Oosterburen gebruiken ze ook geen iDevices meer vanwege dezelfde reden en op Downing Street 10 komt er ook geen iPad meer over de drempel. Hier in Nederland moet vermoedelijk eerst Brenno de Winter laten zien hoe eenvoudig het is om via de microfoon van een iPhone of iPad op afstand mee te luisteren of erger….

De Russische Telecom minister Nikolai Nikiforov laat desgevraagd weten dat de iPads vervangen zijn vanwege strengere beveiliging. De Samsung tablets zijn extra beveiligd zodat er ook vertrouwelijke informatie op bewerkt kan worden.

Nikiforov ontkent dat de Russen Amerikaanse technologie boycotten vanwege de sancties als gevolg van het annexeren van de Krim. Hij voegt er wel aan toe dat het is opgevallen dat de Amerikanen wel ineens veel meer geïnteresseerd zijn in het onderscheppen van data.

Wij wensen de Zuid Koreanen en de Chinezen veel plezier met de Russische data ;)

20140327-111506.jpg