RTL maakt content van RTL Nieuws 365 iPad app nu ook beschikbaar voor iPhone gebruikers

RTL Nieuws heeft al enige tijd een prima iPad applicatie die je gratis kan downloaden via de App Store. Daarnaast is er nu ook een nieuwe gratis app verschenen voor de iPhone of iPod touch onder de naam RTL Nieuws Mobile.

Naast nieuws is de applicatie ook voorzien van Sport, het weer via Buienradar wat eigendom is van RTL, file-informatie en roddel en achterklap via de RTL Boulevard redactie. Naast nieuws ook ruimte voor video en livestreams en columns van bekende RTL gezichten.

RTL1

Navigatie van de RTL Nieuws applicatie werkt erg prettig en de app is overzichtelijk en heeft een mooie vormgeving. Je kan zowel horizontaal als verticaal door de rubrieken bladeren en de navigatie door de berichten werkt prima.

usg

Als je op een willekeurig pagina naar beneden veegt in de RTL Nieuws Mobile app dan verschijnen de bovenstaande icoontjes. Als je er op klikt ga je naar de desbetreffende rubriek. Onder het kopje Live kan je overdag live naar de uitzendingen van RTL Nieuws kijken en via het menu “Stuur in” kan je tips naar de redactie sturen.

rtl3

Handig is ook de functie om even het laatste RTL Nieuws bulletin terug te kijken. De meeste content van de RTL Nieuws Mobile iPhone applicatie is een kopie van de RTL NIeuws 365 iPad applicatie maar op maat gesneden voor de iPhone. Wij vinden de RTL Nieuws app een zeer goede toevoeging tussen het huidige nieuwsaanbod. Wat we bij RTL nog missen is tech nieuws maar er is eigenlijk helemaal niets op aan te merken op de zeer goede nieuws voorziening van RTL voor iOS gebruikers.

RTL Nieuws Mobile is gratis verkrijgbaar via de App Store. RTL 365 voor de iPad kan je hier downloaden.

rtl2