RTL helpt je met het koken van het perfecte paasei via een iPhone app

EditieNL heeft samen met chefkok Joop Braakhekke en foodblogger Esmee Kohler 3 iPhone applicaties getest om te kijken welke het het beste (paas)eitje oplevert. De apps om kooktijden te timen zijn niet nieuw maar interessant is natuurlijk wel welke app het perfecte ei kan timen.

Egg Timer (gratis)
De eierwekker (€ 0,99)
Ei koken (€ 0,99)

Volgens Kohler is de eierwekker app de beste omdat je extra opties kan invullen. Zo is de kooktijd van ei in de Alpen langer omdat water daar een lager kookpunt heeft door de afnemende atmosferische druk. Dat is in de app aan te passen. Chefkok Braakhekke heeft de app getest maar daaruit blijkt dan weer dat de app juist niet de juiste tijd geeft om een perfecte eitje te koken. Volgens Braakhekke is de app de app Ei koken het beste.

Wij vinden een app voor het koken van een ei onzin omdat de standaard Klok applicatie van je iPhone ook een goede timer heeft en als je de onderstaande tijden gebruikt kan je met Pasen een prima eitje koken. De kooktijden gelden als het ei in het kokende water wordt gelegd. Laat de eieren, na het koken, schrikken met koud water.

Soort gekookt ei Klein Middel Groot
Zacht gekookt 3 3.5 4
Eigeel zacht/ eiwit hard 4 4.5 5
Eigeel smeuig/ eiwit hard 6 7 8
Hardgekookt 7 8.5 9

ei