Rij & Reken iPhone app voor indicatie rekeningrijden

ThinkSharp uit Rotterdam stuurde ons een persbericht om te melden dat de iPhone applicatie Rij & Reken nu te koop is via de App Store. uitgebracht voor de iPhone. Het programma geeft inzicht in de kosten voor rekeningrijden terwijl je aan het rijden bent. Door gebruik te maken van GPS en kentekengegevens laat de iPhone tijdens de rit zien waar iemand is, hoeveel kilometer tijdens de reis is afgelegd en wat dat uiteindelijk kost aan kilometerheffing. De applicatie is een initiatief van twee jonge Rotterdamse ondernemers.

“Een paar cent per kilometer klinkt niet echt als veel, maar als je onderweg de teller ziet oplopen is dat toch een hele andere ervaring. ”, zegt de 29-jarige ondernemer en mede-initiatiefnemer Michel van Gooswilligen. “De ANWB wil graag in een enquête vragen aan haar ledenwat ze vinden van de kilometerheffing, maar dan moet je wel weten wat het voor jouw situatie gaat betekenen. Rij & Reken is een handige manier om daar een beter beeld van te krijgen.”

rekening1

‘Rij & Reken’ is uniek omdat het niet alleen inzicht geeft in de kilometerprijs van een specifieke auto, maar tijdens het rijden ook de totaalprijs van een rit laat zien. Gereden ritten worden lokaal op de iPhone opgeslagen en kunnen worden gebruikt om verschillende auto’s onderling te vergelijken. Om snel inzicht te krijgen in de kosten per maand, zonder een rit te rijden, is er een ‘quick scan’-optie. Door alleen maar een kenteken en de afstand tussen woon-werk op te geven berekent de applicatie direct de kosten per maand.

Omdat het wetsvoorstel omtrent de kilometerheffing nog aan wijzigingen onderhevig is, zal ook de applicatie voortdurend up-to-date worden gehouden overeenkomstig de meest recente informatie. In de loop van 2010 zal ‘Rij & Reken’ ook voor andere smartphones beschikbaar komen.

‘Rij & Reken’ is vanaf vandaag te koop in de App Store en kost €1,59.

rekening2