Review: Urban Armor Gear Maverick case voor de iPhone 6 Plus

Als je een iPhone 6 Plus gebruikt zal je al vrij snel enige angst krijgen om het toestel niet te laten vallen of stoten. Door het vrij forse formaat van de 6+ krijg je eerder het idee dat er wat mis kan gaan dan met een kleinere iPhone. Het eerste wat je na enkele uren gebruik vermoedelijk wil is een hoesje. De UAG iPhone 6 Hoesjes bieden een perfecte oplossing voor de “ongemakken” van de iPhone 6 Plus. Het is een zeer goed en robuust hoesje wat wij uitvoerig hebben getest.
UAG1

In 2013 schreef MobileMac de eerste review van een Urban Armor Gear case in Nederland. Toen had niemand hier nog van het merk gehoord, terwijl het in de Verenigde Staten al een hit was. Dat is inmiddels wel anders. Op Amazon.com is het overigens nog steeds een van de best verkopende iPhone cases. De Maverick case zit verpakt in een blisterverpakking van karton met een kijkvenster. Op de verpakking staan de belangrijkste functies. In de verpakking tref je naast de case ook een screenprotector aan, een doekje van microfiber en een hulpstuk om de screenprotector netjes op het display te bevestigen.

UAG2

De Urban Armor Gear Maverick Case voor de iPhone 6 Plus is transparant en heeft een ijs-achtige uitstraling. De doorzichtige binnenkant van de case is gemaakt van hard plastic en de buitenkant van zwart hard rubber. Het gepatenteerde composiet ontwerp combineert een harde buitenkant met een zachte slagvaste kern. Deze unieke vorm van de behuizing zorgt voor een structurele stijfheid en een goede bescherming van je iPhone 6 Plus.

UAG3

De case beschermt je iPhone 6 (Plus) tegen krassen, vallen, stoten en voldoet aan de militaire MIL-STD-810G  norm. Dit is een standaard van het Amerikaanse leger waar een reeks verschillende omgevingstesten de duurzaamheid van een product moet aantonen. Een test om militair materieel te testen maar inmiddels ook om een breed scala aan civiele producten zoals deze Urban Armor Case te testen. De test bestaat uit 24 laboratoriumtestmethoden waarvan sommige soms niet belangrijk zijn zoals prestaties op grote hoogte en snel veranderende temperaturen, maar testen met mechanisch veroorzaakte schokken heeft de UAG case goed weerstaan gezien de hoge MIL-STD codering en de valtest pakt in de meeste gevallen ook gunstig uit.

UAG4

De binnenkant van de UAG Maverick case is in staat om impact te absorberen. De zwarte rand rondom de case moet in eerste instantie stoten opvangen. Doordat deze rand iets hoger is dan het display van de iPhone 6 Plus kan je het toestel ook met het display naar beneden op een tafel leggen.

00

Zowel de sluimer (aan/uit) en de volumeknoppen zijn afgedekt door hard rubber. De knop voor de trilstand en de uitsparingen aan de onderkant voor de hoofdtelefoon, luispreker en de Lightning-connector zijn niet afgedekt en vrij toegankelijk.

6

Wat ook erg prettig is zijn de 2 geribbelde grips aan de zijkanten. Hierdoor heb je extra grip op je iPhone 6 Plus en hoef je niet bang te zijn dat je iPhone snel uit je handen glijdt. De aluminiumkleurige uitsparingen op de foto lijken open maar zijn afgesloten door doorzichtig plastic. Alleen het knopje van de trilstand is vrij toegankelijk.

8

De camera op de achterkant van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus steekt iets uit waardoor hij erg kwetsbaar is. In de Urban Armor Case zit een goede uitsparing die voldoende bescherming biedt aan de camera. Als de iPhone 6 Plus in de UAG-case op een tafel ligt is het hinderlijke wiebelen door de camera die iets uitsteekt ook verdwenen. Op elke hoek van de case zit een zogenaamde skid pad die ervoor zorgt dat je iPhone niet snel kan wegglijden. Het zijn vier minuscule opstaande randjes van rubber die erg goed werken.

777

Urban Armor Gear is net als bij de lancering van de iPhone 5 vrij snel met het uitbrengen van een aantal cases voor de iPhone 6 en de 6 Plus. Naast de transparante Maverick case zijn er verschillende cases te koop voor de iPhone 6 vanaf € 34,95. De Urban Armor cases voor de iPhone 6 Plus zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95 via: DressMyiPhone.nl

0

Urban Armor Gear maakt een van de betere iPhone cases voor weinig geld. Je krijgt daarvoor goede bescherming voor je iPhone 6 (Plus). De case is in staat om impact van buiten goed te absorberen en heeft een zeer prettige grip. In de achterkant van de case zitten twee rechthoekige gaatjes die op de onderstaande foto van een gekleurde case beter zichtbaar zijn. Waarom die in de case zitten snappen we niet helemaal. Het enige wat we kunnen bedenken is om snel lucht te laten ontsnappen aan de achterkant van de case bij impact zodat de case nog enigszins flexibel is bij impact.

kleuren

De case lost ook twee hinderlijke design missers op van de iPhone 6 en de 6 Plus. Het wiebelen op een vlakke ondergrond verdwijnt door de case en de lens van de camera krijgt een goede bescherming. Als wij een cijfer zouden moeten geven aan de case dan zou dat zeker een 8 zijn. De Urban Armor Gear cases zijn te koop via: DressMyiPhone.nl

9