Review: TiltShift Generator voor de iPhone

Takavuki Fukatsu kennen we via de online TiltShift generator en de gratis Adobe Air Tilt Shift applicatie. Daarover hebben we vorig jaar al een bericht geplaatst. Daarnaast heeft Takavuki Fukatsu een serie applicaties gemaakt voor de iPhone zoals QuadCamera, ToyCamera, OldCamera, LiquidPics, RandomPose en het gratis SepiaCamera. Ook daarover hebben we al geschreven maar wat eigenlijk nog ontbrak in de mooie ToyCamera serie voor de iPhone van Takavuki Fukatsu was natuurlijk een TlitShift applicatie. Die is er nu: TlltShift Generator.

Tilt shift?

Tilt shift geeft een Madurodam achtig foto effect waardoor het lijkt alsof mensen of gebouwen eruit zien als in een miniatuur wereld. Vooral architecten maken gebruik van dit soort foto’s. Om zo’n foto te maken heb je normaal een spiegel reflex camera nodig met een speciale Tilt Shift lens. Die lens kost al gauw zo’n 1000 euro. Ze worden ook wel retro miniatuur foto’s genoemd. Tilt Shift is ook een veelgebruikte Photoshop techniek waar je met behulp van filters een foto kunt laten lijken op een miniatuur wereld. Met de TiltShift Generator voor de iPhone kun je dit effect nu ook op iPhone foto’s toepassen.

1

Je kan kiezen uit een foto uit je fotobibliotheek of er direct een maken. Na het maken van de foto zie je direct het Tilt Shift effect. De positie van het blur effect is te wijzigen en je kan kiezen uit een circulair en een lineair filter.

2

De kleurverzadiging, helderheid en het contrast zijn eenvoudig via sliders aan te passen.

3

De hoeken van de foto zijn donkerder en lichter te maken waardoor het effect nog realistischer overkomt. Als je Tilt Shift foto klaar is kan je hem opslaan of versturen via Twitter of per e-mail.

Het beste resultaat voor Tilt Shift foto’s kan je bereiken door een hoog camerastandpunt te kiezen. Met de applicatie kan je een deel van de foto selecteren en scherp laten om het overige deel van het kader onscherp te maken. Op die manier creëer je het “Madurodam” of Tilt Shift effect. Door te “spelen” met de kleurbalans kan je het effect nog beter maken.

4

De komende twee weken is TiltShift Generator te koop voor een introductieprijs van 0,79 daarna kost de applicatie 1,59. We hebben de applicatie getest en we zijn onder de indruk. Voor minder dan een euro heb je een zeer goede mogelijkheid om TiltShift foto’s te maken met je iPhone.