Review: The Glif Stand en Camera Mount voor de iPhone 4

The Glif van Thomas Gerhardt en Dan Provost dook in november 2010 op als een briljant concept voor een (statief) houder voor de iPhone 4. Probleem was alleen dat de heren geen geld hadden om hun idee te verwezenlijken. Ze presenteerden hun concept op Kickstarter en wisten binnen no-time $137.000 binnen te halen, terwijl ze zelf een startkapitaal van $ 10.000 in gedachten hadden om de Glif tripod mount en stand in productie te nemen. Door de crowdfunding via Kickstarter wisten de heren niet alleen ruimschoots het beoogde startkapitaal binnen te halen maar gezien de hoogte van het bedrag hadden de heren ook iets bedacht waar veel vraag naar blijkt te zijn.

Met behulp van het startkapitaal verschenen er de afgelopen maanden een aantal prototypes van The Glif die hebben geresulteerd tot een geniaal eindproduct wat sinds december te koop is.

The Glif is een houder met een adapter zodat je een iPhone 4 op een statief kan plaatsen maar ook kan gebruiken als standaard om de digitale editie van de krant te lezen, je iPhone 4 als mini computer gebruiken, voor handsfree FaceTime gesprekken, timelapse fotografie, houder voor video-opnamen en als slim hulpje tegen de Death Grip.

The Glif kost 20 dollar en voor dat geld krijg je op het eerste gezicht een stukje plastic in een houder van karton met opdruk. The Glif is gemaakt een mix van gerecycled plastic en rubber waardoor er nog enige flexibiliteit zit in het materiaal. Hierdoor kan je een iPhone 4 goed in de houder schuiven en blijft het toestel ook goed zitten in the Glif, zelfs als je hem op zijn kop hangt en ja we geven het toe dat hebben we niet getest.

The Glif is zo ontworpen dat hij alleen gebruikt kan worden met een iPhone 4 zonder hoes. Als je gebruik maakt van een screen protector dan past de iPhone 4 iets minder goed in The Glif.

The Glif is ook te gebruiken als houder om bijvoorbeeld video’s te kijken. Je kan the Glif aan de bovenkant van je iPhone 4 bevestigen zodat je altijd een optimale kijkhoek hebt. Door the Glif aan de zijkant van een iPhone 4 te gebruiken kan je de kijkhoek ook variëren.

Wij hebben the Glif gekocht voor fotografie en video. Daar is the Glif echt geweldig handig voor. Als je een time-lapse video of foto wil maken is the Glif echt een uitkomst. Voor fotografie is een mini-statief al vaak ruim voldoende en in combinatie met the Glif iets wat je altijd mee kan nemen.

Een interview of video opname met een iPhone 4 en een Glif geeft direct een verbetering doordat je shot vrij is van lelijke bewegingen die je normaal al gauw hebt als je een iPhone 4 gebruikt als vervanging van een handheld camera.  Met een groter statief hebben we een aantal video en foto testen gedaan en het resultaat was perfect. Als je handig bent zou je the Glif ook kunnen gebruiken als houder voor een steadicam.

Wij kochten onze Glif via shopiPad.nl