Review: Mophie Juice Pack Air voor de iPhone 4

De Mophie Juice Pack Air is een minimalistische zwarte iPhone 4 behuizing met een zilverkleurige rand plus een krachtige batterij aan boord. De batterij case is licht-gewicht, ultra-dun en zorgt voor een verdubbeling van de accucapaciteit. Aan de onderkant van de case zitten LED lampjes voor de batterijstatus en het is ook mogelijk om de iPhone te synchroniseren met iTunes zonder dat je daarvoor het toestel uit de behuizing moet halen. De Juice Pack Air kost € 71,75 en wij kregen er een te leen voor deze review en we mogen hem weggeven. Hoe je de Mophie Juice Pack Air voor de iPhone 4 kan bemachtigen kan je lezen aan het eind van de review.

De Mophie Juice Pack Air zit verpakt in een verpakking van karton met een magneet sluiting die je open kan klappen. Na het openen van de flap zie je Juice Pack Air in de verpakking. In de doos tref je de Juice Pack Air aan, een USB-kabel en een gebruikershandleiding. Aan de binnenkant van de flap staan de belangrijkste functies beschreven en op de achterkant van de doos indicaties van de maximaal haalbare standby en gesprekstijden plus internet gebruik en weergave van audio en video.

De Mophie Juice Pack Air is een van de betere batterij cases en is ook officieel door Apple gecertificeerd. De behuizing is mooi afgewerkt en voelt niet goedkoop aan. De soft-touch behuizing van de Juice Pack Air is gemaakt van hard plastic met een coating die wat rubber-achtig aanvoelt. De Juice Pack Air bestaat uit twee elementen die je eenvoudig in en uit elkaar kan halen. Je schuift je iPhone 4 in de behuizing totdat hij vastzit in de dock connector. Daarna schuif je de bovenkant van de Juice Pack Air op de iPhone 4.

De Juice Pack Air maakt je ultra slanke iPhone 4 wel dikker. De afmetingen zijn 12,88 x 6,38 x 1,72 cm. De afmetingen van de iPhone 4 zijn 11,5 cm x 5,8 cm  x 9,3 mm. Door de behuizing zal je iPhone 4 vooral qua diepte en hoogte groter worden. Tijdens onze test voelde de iPhone 4 in de Juice Pack Air goed aan en het was geen belemmering dat het formaat groter is. Prettig is ook dat de soft-grip aan de achterzijde van de Juice Pack Air een goede grip geeft waardoor je iPhone 4 niet snel uit je handen zal vallen. Doordat de Juice Pack Air aan de voorkant een klein opstaand randje heeft kan je de iPhone 4 ook met het beeld naar beneden neerleggen zonder dat het beeldscherm van je iPhone 4 beschadigt.

Aan de linkerkant van de Juice Pack Air zitten twee uitsparingen zodat de bediening om het geluid aan/uit te zetten of harder en zachter goed bereikbaar zijn. Aan de onderkant zit een minuscule schakelaar om de batterij van de Juice Pack Air aan of uit te schakelen. Als er een rode indicator zichtbaar is staat de accu uit en groen is de indicatie dat de accu de iPhone 4 aan het opladen is. Dit zie je ook in het display van je iPhone 4 en je hoort het via het standaard piep toontje van de iPhone 4 als de batterij opgeladen wordt.

Aan de bovenkant zit een uitsparing voor de aan en uitknop en voor de ingang van de stereokoptelefoonaansluiting. De uitsparing lijkt iets groter dan nodig maar is zo gemaakt omdat anders het kleine gaatje voor de Noise Cancelling functie afgesloten zou worden.

Aan de onderkant van de Juice Pack Air zitten 4 witte LED lampjes voor de batterijstatus plus een knopje. Als je op het knopje drukt zie je de status van de ingebouwde batterij van de Juice Pack Air. Tijdens het opladen van de Juice Pack Air zie je aan de pulserende LED lampjes de status van de voortgang.

Onder aan de rechterkant zit een uitsparing voor de micro USB kabel. Voor synchronisatie van de iPhone 4 met iTunes is het niet nodig om de iPhone 4 uit de Juice Pack Air te halen. Laden en synchroniseren kan via de meegeleverde USB kabel.

Het is mogelijk om alleen de Juice Pack op te laden of tegelijkertijd de iPhone 4 en het Juice Pack. Het volledig opladen van de Juice Pack duurt zo’n 3 uur en er zit een beveiliging in de accu die voorkomt dat je de accu kan overladen. In de Juice Pack zit een lithium polymeer batterij van 1500 mAh die veiliger en betrouwbaarder is dan een lithium-ion batterij. In de iPhone 4 zit een lithium polymeer batterij met een vermogen van 1420 mAh.

Het opladen van de accu kan niet alleen via USB maar je kan ook de USB-lichtnetadapter van je iPhone gebruiken. Het volledig opladen van je iPhone 4 via de bijgeleverde iPhone oplader duurt 2 uur en 10 minuten en via USB 2 uur en 40 minuten. Als je de accu van de iPhone 4 en de Juice Pack Air volledig wil opladen duurt het via de iPhone oplader 5 uur en 10 minuten en via USB 5 uur en 40 minuten.

De behuizing van de Juice Pack Air voor de iphone 4 is zeer degelijk. De twee elementen van de case sluiten goed in elkaar en zijn ook weer eenvoudig uit elkaar te halen. De ontwerpers van Mophie hebben als uitgangspunt het ontwerp van de iPhone 4 genomen en daarvan een nieuwe case gebouwd die naadloos aansluit als je de iPhone 4 in de case stopt. De case heeft ronde hoeken en een zilverkleurige rand. De rubberen soft-grip (plastic met een coating) van de achterkant voelt goed aan en heeft ook een anti-slip functie.

Met het ontwerp van de behuizing is rekening gehouden met de speakers aan de onderkant van de iPhone 4. Het geluid van onderkant van de iPhone 4 wordt doorgestuurd naar twee gaatjes aan de voorkant en dat zorgt niet alleen voor een goede geluidskwaliteit maar ook voor een betere en rijkere geluidsbeleving. Aan de achterkant zit een uitsparing voor de camera en de LED-flitser.

De batterij van de Juice Pack Ait kan tot wel 500 keer worden opgeladen. Als de accu 10 maal tot 10% zou opladen geld dat als één volledige laadcyclus en niet 10. Na het activeren van de accu via de schakelaar zal de iPhone eerst alle energie van de Juice Pack accu gebruiken en pas daarna de accu van de iPhone zelf. Voordeel daarvan is dat je dan Juice Pack ook Air na het laden eventueel kan verwijderen.

De Juice Pack Air zorgt niet alleen voor een verdubbeling van de accu-tijd maar fungeert ook als behuizing met minimalistisch vormgeving en goede bescherming van je iPhone 4  De case is ultra-dun en lichtgewicht en zorgt er ook voor dat je geen last hebt van de iPhone 4 Death-Grip.

De Juice Pack Air zal de gebruiksduur van je iPhone 4 verdubbelen en zorgt ervoor dat je bijna nooit meer zonder energie komt te zitten. Als je regelmatig aan het eind van de dag met een lege iPhone 4 zit dan is de Juice Pack Air een uitkomst. De standby-tijd is volgens Mophie maximaal 270 uur en de spreektijd is 6 uur als 3G aan staat en zelfs 12 uur als je 3G uitzet. Browsen op het web kan maximaal 5 uur via een 3G verbinding en 9 uur via WiFi. Je kan 36 uur naar muziek luisteren en tot 9 uur video kijken volgens de fabrikant.

De Mophie Juice Pack Air voor deze review is beschikbaar gesteld door 2MOSO en i-customs.nl waar je de Juice Pack Air ook kan bestellen voor € 71,75

Zoals we aan het begin van deze review al schreven mogen we dit review exemplaar weggeven. We hebben een getal onder de 250 opgeschreven en de eerste reactie die het goede getal stuurt via ons reactie formulier krijgt de Juice Pack Air gratis thuis gestuurd. Als het goede getal geraden is maken we dat bekend via twitter en zullen we het vermelden bij deze review.

Update: we hebben veel inzendingen ontvangen maar daar zit nog steeds niet het goede getal bij. Je maakt dus nog steeds kans op een gratis Mophie Juice Pack Air.

Update II: de Juice Pack Air voor de iPhone 4 is gewonnen door Caspar Maes. In totaal hebben we 421 inzendingen ontvangen waarvan de meeste mensen gokten op het getal 4. Het getal was 6 en dat is de leeftijd van het zoontje van de auteur van dit bericht ;) Alle reacties zijn inmiddels gewist zodat privé gegevens ook privé blijven.