Review: Mobi Headphonies. Leuke design speakers voor je iPhone

Headphonies van Mobi Technologies zijn kleine portable mini luisprekers die zijn geïnspireerd door de vinyl industrie en het artwork is ontworpen door verschillende artiesten. Ze verschijnen in limited editions en hebben 3-inch designer speakers. Er zijn momenteel 6 verschillende Headphonies, met elk een eigen uiterlijk en uitstraling. Van de Nederlandse importeur van de Headphonies 2MOSO kregen wij Koko opgestuurd om te testen.

In de verpakking valt al op dat het niet om zomaar een speaker gaat maar om design met een aaibaarheidsfactor. Headphonie Koko is gemaakt van plastic en in de doos zit een handleiding, een USB laadkabel, een 3.5mm stereo plug en een keyring clip om Koko als sleutelhanger te gebruiken.

Op de linkerborst van Koko zit een LED indicator die drie functies heeft. Tijdens het opladen is de LED indicator rood. Als de Headphonie volledig is opgeladen is er een groene LED indicator te zien. Tijdens muziek weergave is de LED rood. Als de LED indicator uit is dan staat Koko ook uit. Er zitten geen Aan- of Uitknoppen op de Headphonies. Na het inpluggen van de 3.5mm stereo plug in het achterwerk van Koko schakelt de 3-inch luidspreker vanzelf aan en de LED indicator op de voorzijde van Koko licht rood op. De Headphonies detecteren zelf de audiobron waarna ze in of uitschakelen. Zo kan je ook nooit vergeten om een Headphonie uit te zetten.

Door de 3.5mm stereo plug en bijgeleverde kabel kunnen de Headphonies op alle mp3 spelers en overige audio apparaten met een standaard audio output worden aangesloten en dus ook op een iPhone, iPod Touch of een iPod. Met een los verkrijgbare audiosplitter kunnen de Headphonies aan elkaar worden gekoppeld, waardoor stereo geluid ontstaat en een dubbel volume wordt gegenereerd. Standaard hebben de Headphonies een vermogen van 2W en dat is behoorlijk hard voor z’n mini luidsprekertje van 3-inch.

De 3.6V lithium ion batterij wordt door de bijgeleverde USB kabel in een uur opgeladen en kan tot wel 4 uur muziek weergeven. De Headphonies kan je opladen via de oplader van je iPhone of via een USB poort van je computer of Macbook. Met de bijgeleverde keyring clip kan je de Headphonies gebruiken als sleutelhanger. Ze zijn ook aan een een tas of rugzak te hangen.

 • Technische specificaties:
 • Maximaal vermogen: 2W
 • Gevoeligheid: 82±3db
 • Luidspreker impedantie: 4O±15%
 • Vervorming: 0.5%
 • Audio weergave 4 tot 8 uur.
 • Interne oplaadbare Lithium ion batterij
 • Lithium ion batterij output: 3.6V
 • Lithium ion batterij input: 4.2V±0.05V
 • Afmetingen: 7,2 cm hoog
 • gewicht: 43 g

Bijgeleverd: USB oplaadkabel, aansluitkabel voor iPod (Touch), iPhone, GSM, bevestiging voor sleutelhanger.

Onlangs hebben de Headphonies nog een design and engineering innovatie award op de CES 2010 gekregen voor het bijzondere innovatieve ontwerp. Ze zien er prachtig uit en als mini luisprekers werken ze erg goed. Het volume is zeer goed en de geluidskwaliteit van het kleine 3-inch luidsprekertje is prima. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Van portable mini speakers voor de iPhone hebben we al eerder reviews gemaakt maar de limited edition Headphonies zijn naast verrassend goede mini speakers ook eye catchers en ook nog eens gelimiteerd en dus beperkt verkrijgbaar voor een adviesprijs van €29.95.

Onder andere te koop bij:

Digame, Leuven (BE)

SpinCity, Nijmegen

Outland Records, Amsterdam

Kokopelli, Amsterdam

iZone, Middelburg