Review: Mini Xboy Speakers voor de iPhone, iPad of je MacBook

Xboy is een nieuw toyplatform dat wordt geproduceerd door Xoopar uit Hong Kong en is nu ook in Nederland te koop via Highland Toys. De Mini Xboy Speaker(s) zijn in een gelimiteerde limited edition oplage exclusief te koop via Highland Toys en kosten slechts € 27,50. Wij kregen een set met de 3 inch Xboy Mini Speakers opgestuurd om een review van te maken.

De speakers zitten verpakt in een hard plastic verpakking met de tekst dat ze te gebruiken zijn voor een laptop, mobiele telefoon en voor een PC of Mac. We hebben de speakers getest met een iPhone 3GS, iPhone 4, MacBook Pro en een iPad. Groot voordeel van de set is dat je 2 speakers krijgt en niet 1 en dat je dus in stereo van je favoriete muziek kan genieten.

Na het openen van de verpakking zie je de twee losse speakers, een mini usb plug met verloop naar 3.5mm audio plug en een USB plug, een 3.5mm naar 2.5mm audio adapter, een 2.5mm naar 2.5mm oprolbare audio kabel om de speakers met elkaar te verbinden en tref je de gebruiksaanwijzing aan.

Op de achterzijde van het groene poppetje zit een aan en uit schakelaar en een mini usb ingang om de speaker op te laden. In de hoofdjes van de poppetjes zijn subtiele gaatjes gemaakt in de vorm van een hartje die dienen als opening van de speaker.

Via de bijgeleverde oprolbare 2.5mm naar 2.5mm audio kabel kun je de speakers aan elkaar verbinden voor een stereo weergave van het geluid. In de linkerhand van het groene poppetje zit een 2.5mm uitgang die het audio via de 2.5mm kabel doorlust naar de 2.5mm ingang in de rechterhand van het oranje poppetje. Het is ook mogelijk om alleen het groene poppetje te gebruiken.

Na het opladen van het groene poppetje heb je 4 uur lang luisterplezier. In de rechterhand van het groene poppetje zit een licht indicator die rood oplicht tijdens het opladen en groen als de 800 mAh accu volledig is opgeladen. Als de speaker aan staat licht de indicator ook groen op. In het achterwerk van het groene poppetje injecteer je de micro usb plug en sluit vervolgens de 3.5mm audio plug aan op je iPhone, iPad, MacBook, iMac etc, etc.

Het vermogen van de speakers is 3W met een impedantie van 4ohm. Voor zulke kleine speakertjes is dat behoorlijk hard. Ze zijn gemaakt van hard plastic en het materiaal voelt degelijk aan en kan tegen een stootje. De set is goed gemaakt en ook over de bijgeleverde kabels is goed nagedacht. Het automatisch oprolbare audio kabeltje om de poppetjes aan elkaar te verbinden is erg handig maar ook de 3.5mm audio plug en de USB aansluiting zijn zo ontworpen dat een USB poort die niet direct naast de audio plug zit toch gebruikt kan worden.

We hebben al vaker speakers voor de iPhone getest en dat waren tot nu toe vaak enkele mono speakers die ongeveer hetzelfde kosten. De Xboy Mini Speakers hebben als voordel dat ze niet alleen goedkoper zijn dan de enkele speakers maar je krijgt er ook nog eens 2 en daarbij ook een stereo weergave van het audio. We hebben de speakers getest met een iPhone 3GS, iPhone 4, MacBook Pro en een iPad. Het audio klinkt soms iets aan de blikkerige kant met een iPhone maar dat zou ook aan het output level van de iPhone kunnen liggen. Met een MacBook of een iPad heb je er minder last van. Daarbij mag je voor een bedrag van slechts € 27,50 niet mopperen en vinden we de Equalizer Mini Xboy Speakers echt een koopje.

Highland Toys is de exclusieve distributeur voor Nederland en Belgie van de Mini Xboy Speakers. De set van 2 speakers is te koop voor slechts € 27,50.