Review: Lunatik Taktik Extreme Case voor de iPhone 5

De Lunatik Taktik Extreme Case voor de iPhone 5 is vermoedelijk een van de meest robuuste iPhone hoesjes die er te koop is op dit moment. De case is uitermate geschikt om vallen en stoten op te vangen en wat ons zeer aanspreekt is dat het display van Gorilla Glass is gemaakt. Geen plastic zoals in de OtterBox Armor Case of de  LifeProof frē voor de iPhone 5 maar gewoon glas wat niet alleen zorgt voor een goede weergave maar ook de response van het display is nu perfect. Het lijkt net alsof er helemaal niets op het display zit en het Gorilla Glass zorgt voor een zeer goede bescherming.

lunatik2

Wat ons opviel is dat de Lunatik Taktik Extreme Case bij de ene winkel over de toonbank gaat voor € 134,95 en bij de andere webshop slechts € 82,99 kost of zelfs nog minder. Wij betaalden uiteindelijk via Marktplaats slechts € 50 voor de case in deze review. De verkoper verzekerde ons dat het om een echte Lunatik Taktik Extreme case ging en na het lezen van deze discussie op MacRumors maakte het ons ook niet zoveel meer uit omdat de replica hoesjes van Lunatik Taktik Extreme Case inmiddels niet meer van echt te onderscheiden zijn en net zo goed zijn als het origineel. Vermoedelijk komen ze via een u-bocht zelfs uit dezelfde fabriek.

Lunatik Taktik Extreme

Onze Lunatik Taktik Extreme Case voor de iPhone 5 van € 50 is niet te onderscheiden van het origineel. Alle componenten in de verpakking zijn identiek aan de Lunatik Taktik Extreme Case van € 134,95.

lunatik layers

De Lunatik Taktik Extreme Case is opgebouwd uit meerdere lagen die je iPhone 5 moeten beschermen. Van boven naar beneden eerst de bovenste laag van ballistisch metaal, daaronder corning Gorilla Glass, de back-case van rubber die schokdempend werkt en de onderste laag van metaal.

lunatik3

De back-case van rubber waar de iPhone 5 in ligt zorgt voor een goede demping tegen vallen en stoten.

lunatik4

De achterkant van de back-case heeft een opstaand vlak met het Lunatik logo. Dit vlak zorgt er ook voor dat je iPhone niet snel ergens vanaf kan glijden zoals het dashboard van een auto of van je bureau.

lunatik5

De bovenkant van de Lunatik Taktik Extreme Case, helemaal rechts op de bovenstaande foto is voorzien van home knop van rubber, een display van corning Gorilla Glass en een uitsparing (linksonder) voor een lanyard of keycord.

lunatik6

Het corning Gorilla Glass is aan de binnenkant van de toplaag van metaal geplakt. Het display is niet alleen krasbestendig maar ook zeer sterk en valt vrijwel niet op. Als je iPhone 5 in de case zit lijkt het net alsof er geen extra display in de case zit. Daarbij is de response ook zeer goed en voelt het absoluut niet alsof er een extra laag op het display van je iPhone 5 zit terwijl dit wel het geval is.

vergelijk

De toplaag van de Lunatik Taktik Extreme Case op de OtterBox Armor Case toont hoe groot de case is. De dikte van de Taktik Extreme is overigens iets slanker dan de Armor Case.

lunatik7

Via 6 M2 schroefjes zet je de Lunatik Taktik Extreme Case met de bijgeleverde M2 tool in elkaar. Dit is zeer eenvoudig en het belangrijkste is eigenlijk dat je het display van je iPhone 5 en het Gorilla Glass voor montage goed schoon maakt.

lunatik8

Aan de achterkant van de case zit een goede uitsparing voor de camera en de flitser van de iPhone 5. De lens en de flitser zijn niet afgedekt met een laagje plastic zodat de kwaliteit van je foto’s gewaarborgd blijft.

lunatik9

Alle poorten van je iPhone 5 zijn goed bereikbaar. De Lunatik Taktik Extreme Case is niet waterdicht maar kan wel wat druppels of condens hebben.

lunatik10

De Lunatik Taktik Extreme Case voor de iPhone 5 is erg kostbaar maar als je even zoekt valt dat ook weer mee. Wat wij erg goed vinden aan de case is dat er gebruik is gemaakt van Gorilla Glass voor het display in plaats van plastic. De Taktik Extreme Case zorgt daarnaast voor een goede protectie en je iPhone 5 blijft goed te bedienen. Enig minpuntje is dat de home-knop iets meer druk nodig heeft dan je gewend bent van vergelijkbare cases en dat de M2 schroeven erg kwetsbaar zijn.

Scott Wilson de ontwerper van de Lunatik case haalde in juli 2012 via de (crowdfunding) Kickstarter website genoeg geld binnen om het eerste Lunatik model voor de iPhone 4S in productie te nemen. Inmiddels zijn de Lunatik cases wereldwijd verkrijgbaar en de reviews zijn over het algemeen erg positief. Wij zijn ook zeer tevreden over de case maar is hij nou echt of nep? Van die € 80 verschil zijn we toch maar uit eten gegaan.