Review: iSupr8 de vintage video app voor je iPhone die video een echte Super 8 film look geeft

Begin dit jaar hebben we iSupr8 getest voor een review maar de applicatie was toen niet goed genoeg. We hebben destijds de software ontwikkelaar voorzien van input en afgelopen weekend ontvingen we bericht dat de problemen waren opgelost. Een van die problemen was dat het beeldkader wat je zag in de viewfinder van iSupr8 niet het uiteindelijke kader was op geconverteerde retro video. Dat probleem is nu opgelost en met iSupr8 kan je video’s een retro stijl geven en kiezen uit twee verschillende resoluties. Als je snel een video wil delen kies je de medium optie en high voor een beter eindproduct.

Na het openen van iSupr8 zie je de camera layout met de viewfinder, de optie voor een hoge (HIGH) of een lage (MED) resolutie, een aan en uitknopje om de LED flitser te gebruiken, de gele knop om de opname te starten of te stoppen en het schuifje om naar de opties te gaan van iSupr8.

In het optiemenu (rechter afbeelding) zie je links een preview van je video-opname, via het knopje develop ontwikkel je de video tot film. Met de import optie is het mogelijk om een bestaande video te importeren vanuit je iPhone filmrol, met trash wis je de video en settings geeft je toegang tot de gradatie van de oudheid (krassen, haartjes) van de film.

Nadat je de optie develop kiest krijg je de rode tekst in beeld te zien met developing. Deze conversie van “nieuwe” naar oude video duurt even. De tekst zie je langzaam wit worden, van links naar rechts. Als dat klaar is zie je de tekst printing in beeld en dat is de laatste stap van de conversie van je video. Als de video klaar is keer je terug naar het instellingen menu.

Als je op het play-knopje drukt krijg je de video via de ingebouwde Quicktime player van je iPhone te zien. Mocht de video nog niet genoeg verouderd zijn dan kan je via de optie settings de scratch intensity wijzigen en de video nogmaals laten renderen voor een oudere, of minder oude look. De video is te delen vanuit de applicatie op Facebook, email of te exporteren naar de fotobibliotheek van je iPhone zodat je er nog veel meer mee kan doen.

Nieuw in iSupr8 is o.a. de optie om je viewfinder te vergroten. Door een pinch beweging krijg je de viewfinder beeldvullend te zien en via een veeg beweging is eventueel ook de LED verlichting van je iPhone 4 aan te zetten. Dit werkt erg prettig en nu ook What You See Is What You Get.

De ontwikkelaars van de applicatie hebben opnieuw veel tijd gestoken in de kleureffecten (Tru8™Processing) en de applicatie maakt geen gebruik van een goedkoop filter waardoor het beeld altijd hetzelfde retro effect laat zien. Via een in-app viewer zie je een overzicht van de opgenomen video’s en je kan ze eenvoudig delen of exporteren. Opnemen op de hoogste resolutie (720p) kan alleen met een iPhone 4. Sinds de update van iSupr8 is het ook mogelijk om video te importeren, Still Frames te delen via Snapr en gaat het converteren van video naar de old school look een stuk sneller.

iSupr8 is een zeer goede applicatie om retro video’s te maken met een 8mm film look. Door de Tru8™ Processing duurt het converteren van video even maar dit komt omdat dit de enige retro applicatie voor de iPhone is die elke pixel aan de hand van de belichting een old school effect geeft. Daarbij is het ook de enige app die Super 8 video kan opnemen of converteren in een 720p HD resolutie. iSupr8 is gemaakt door liefhebbers van Super 8 film en dat is ook te zien aan het eindproduct met een authentieke Super 8 vintage look.

iSupr8 is te koop via de App Store voor € 1,59 en werkt met een iPhone 4, iPhone 3GS en de vierde generatie iPod touch. Meer informatie over iSupr kan je hier vinden.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=B2nDJyFCcn4′]