Review: iPhone hoesje van Manon Garritsen

Manon Garritsen studeerde in 2001 af als stedenbouwkundige en vijf jaar later als modeontwerpster. Sinds de modeacademie is ze gefascineerd door het raakvlak tussen het ontwerp op de grote en de hele kleine schaal. Via haar website verkoopt ze de populaire A3 tassen collectie die is ontstaan uit de behoefte van vele architecten & ontwerpers om hun presentaties op A3 formaat op een handige en stijlvolle manier mee naar de opdrachtgever te kunnen nemen. De collectie bestaat uit twee type tassen: De A3 evelop tas en de A3 shopper tas waar naast presentatiemateriaal op A3 formaat ook een Macbook (Pro) in past.

A3

Sinds kort verkoopt Manon ook hoesjes voor mobiele telefoons. Op dit moment voor de iPhone en de Google Nexus One. Het iPhone hoesje is gemaakt van wolvilt wat sterk en duurzaam is. Het ontwerp is tijdloos en basic zonder onnodige elementen. Het hoesje is voorzien van het rode MANON label zodat je kan laten zien dat iPhone in een echt Manon Garritsen ontwerp zit. Er zijn 3 standaard kleuren leverbaar (rood, groen en blauw) maar in overleg zijn er ook andere kleuren te bestellen. De gekozen kleuren hebben een chique uitstraling.

kleur

We kregen twee iPhone hoesjes van Manon Garritsen om er een review van te maken. Wat opvalt is dat de hoesjes er basic maar duurzaam uitzien. Ze zijn gemaakt van 2 mm 100% wolvilt dat duurzamer is dan de tegenwoordig veel gebruikte vilt soorten die vaak een mix zijn van wol en goedkopere vezels. Vilt is een van de eerste vormen van textiel die de mens vervaardigde. De oudste bewaarde viltresten dateren van ca. 6500 voor Christus en werden gevonden in Turkije. Het iPhone hoesje van Manon Garritsen zal dus de iPhone zelf ruimschoots overleven.

close1

De hoesjes zijn voorzien van het label van Manon Garritsen met op de voorzijde de tekst: m a n o n en de achterzijde het adres van haar website. Door het label zou je nog een keycord kunnen trekken zodat je het hoesje om je nek kan hangen. Belangrijk bij hoesjes zijn de stiksels en ook die zien er goed en duurzaam uit.

manon2

Alle iPhones (2G, 3G, 3GS) die tot nu toe gemaakt zijn glijden goed in het hoesje en zijn er ook eenvoudig weer uit te halen. Het vilt zorgt ervoor dat het toestel met een kleine knijpbeweging van duim en wijsvinger aan de onderkant van het hoesje eenvoudig te pakken is.

manon vs freitag

Qua afmetingen is het m a n o n iPhone hoesje identiek aan de meeste sleeves en hoesjes van andere fabrikanten. Het vilt is soepeler en gladder dan de materialen die andere fabrikanten gebruiken. Je hoeft dus niet je iPhone uit het hoesje te trekken.

manon1

Het iPhone hoesje van Manon Garritsen heeft een degelijke basic en klassieke uitstraling. Het mooiste is mischien wel de prijs van het hoesje € 9,95 incl. BTW en verzendkosten en dat is echt een koopje voor een echte Manon Garritsen.

De hoesjes zijn te bestellen via de website van Manon Garritsen: manongarritsen.com