Review: Huawei E585 MiFi Portable 3G Wifi access point

De Huawei E585 MiFi is een pocket hotspot die van het signaal van je 3G simkaart een WiFi signaal maakt. Qua hardware vergelijkbaar met de MiFi 2352 van Novatel Wireless waar we eerder een review over schreven. Grootste verschil zit hem in de prijs want de Huawei E585 MiFi kost slechts 100 euro, tenminste als je het niet erg vindt dat er een logo van de Engelse telecom provider 3 op de voor en achterkant van de Huawei E585 zit. Voor dezelfde hardware maar dan unbranded betaal je al gauw zo’n € 170. De Huawei E585 pocket hotspots van Three gaan in Engeland al enige tijd als warme broodjes over de toonbank omdat ze als Pre-paid hotspot verkocht worden zonder simlock en dat is handig want op die manier kan je ze wereldwijd gebruiken.

In de doos tref je de de Huawei E585 MiFi aan plus een Engelse lader met Europese verloopstekker, een korte plus lange USB-laadkabel, Li-Polymeer batterij van 1500mAh en verschillende handleidingen. Als je de MiFi voor het eerst gaat gebruiken is het verstandig om de accu eerst volledig en ten minste gedurende 8 uur op te laden via de bijgeleverde netstekker en USB-kabel. Opladen via een USB-poort van een computer kan ook maar die geven minder spanning en daarom is het beter om de batterij van de MiFi de eerste keer via een netstekker op te laden.

In de doos tref je een aantal handleidingen aan in het Engels. Die heb je eigenlijk niet echt nodig want de configuratie van de MiFi is zeer eenvoudig. De bijgevoegde set van 9 kaartjes geven een goed overzicht van de mogelijkheden van de Huawei E585 MiFi en de infokaart met de SSID en WiFi Key moet je goed bewaren. De rest kan weer terug in de doos.

Bediening is zeer eenvoudig want er zit alleen een aan/uit knop op de MiFi. Om de MiFi in gebruik te nemen heb je een inlogcode nodig om toegang te krijgen tot het Wi-Fi signaal van de MiFi. De code kan je vinden in de MiFi zelf, onder de accu en op het bijgeleverde kaartje met de titel: Mobile Wi-Fi Keepsake Card.

Via je iPad, iPhone, pc of Mac ga je via de browser naar http://3.home Je komt vervolgens in de configuratie pagina van de MiFi. Onderaan de pagina kan je inloggen via het standaard wachtwoord Admin. Dit wachtwoord kan je later wijzigen via de instellingen. Via advanced settings ga je naar connection settings en naar profile settings. Hier kan je de juiste APN settings van je telecom provider invoeren. Via de webpagina moet je daarna ook het standaard login wachtwoord wijzigen via het menu Change your settings anders loop je het risico dat anderen gebruik kunnen maken van jouw MiFi signaal. Om de MiFi te personaliseren kan je ook de SSID (modem naam) en het standaard Wi-Fi wachtwoord wijzigen.

Als alle instellingen goed zijn ingevoerd kan je meteen gebruik maken van de MiFi. Het opstarten van de MiFi duurt ongeveer 30 seconden. Via het OLED scherm zie je gegevens over de verbinding, netwerk snelheid, hoeveel (i)Devices er verbonden zijn, de internet verbinding, SMS inbox, status van de batterij, hoe lang je verbonden bent, hoeveel data je verbruikt hebt en de naam van je telecom provider.

De Huawei E585 MiFi is zeer handig voor gebruik met een iPad maar kan natuurlijk ook gebruikt worden met een iPhone, laptop of een MacBook, Pro of Air. De accuduur van de MiFi is ongeveer 4 uur en de 3G verbinding is goed. Uit een aantal testen die we afgelopen tijd hebben gedaan met de MiFi 2352 van Novatel Wireless en de Huawei E585 MiFi blijkt dat het 3G ontvangst veel beter is dan het 3G ontvangst via een iPhone 4. Op plekken waar we normaal met een iPhone 4 en een T-Mobile simkaart nauwelijks verbinding krijgen hebben we nu wel 3G ontvangst. Wat ook opvalt is dat de data verbinding aanzienlijk sneller is dan via de iPhone verbinding.

De WiFi verbinding heeft een bereik van ongeveer 7 meter en er kunnen tot maximaal 5 gebruikers gebruik maken van de MiFi. Hou er wel rekening mee dat je telecom provider niet blij gaat worden als je met meerdere personen tegelijkertijd gebruik gaat maken van de MiFi. Als je de MiFi gebruikt als vervanging voor het slechte ontvangst van je iPhone 4 zal er waarschijnlijk weinig aan de hand zijn maar als je uren lang YouTube video’s gaat kijken via de MiFi krijg je waarschijnlijk problemen met je provider.

De Huawei MiFi is zeer compact en is eenvoudig mee te nemen. Na de eenmalige configuratie kan je direct verbinding maken met de MiFi en het is niet nodig om elke keer instellingen te wijzigen. Als je een keer verbinding hebt gemaakt met de Huawei MiFi en je WiFi wachtwoord hebt ingevoerd werkt het altijd. Na het aanzetten kan je de MiFi in je tas of jaszak laten tijdens gebruik.

Als je de status van de MiFi wil zien kan dat door in te loggen in de configuratie pagina van de Huawei MiFi maar de gegevens zijn ook te zien op het display van de MiFi. Enige tijd na het aanzetten van de MiFi gaat het OLED scherm wel automatisch uit om energie te sparen. Als je even op de aan/uit knop drukt gaat het display weer aan. Omdat het display uit is tijdens gebruik lijkt het alsof je helemaal niet kan zien of de MiFi wel aan staat. In de aan/uit knop aan de zijkant van de MiFi brand tijdens gebruik altijd een groen lampje.

Om snel toegang te krijgen tot de instellingen van de Huawei MiFi kan je een icoontje toevoegen aan het beginscherm van je iPad of iPhone. Als je via de Safari browser van je iPad of iPhone naar http://3.home gaat kies je onderin de taakbalk het pijltje wat naar rechts wijst, kies zet in beginscherm, wijzig de naam en het 3 icoontje staat in het beginscherm.

Via een iPhone heb je snel toegang tot een geoptimaliseerde configuratie pagina om de belangrijkste instellingen van de MiFi te wijzigen. Op de iPad ziet het er anders uit en krijg je een webpagina te zien waar je de instellingen kan wijzigen. Tijdens het invoeren van gegevens via een iPad ondervonden wij wel wat problemen met de webpagina omdat het vakje waar je tekst moet invoeren steeds weg springt na het invoeren van ongeveer 5 letters. Het lukte uiteindelijk wel.

Mocht je op het punt staan om een iPad met WiFi + 3G te kopen dan kan je het extra geld beter besparen en gewoon een WiFi-only iPad kopen en een Huawei MiFi. Voor het prijsverschil van € 100 koop je een Huawei MiFi die je ook nog voor andere iDevices kan gebruiken.

De MiFi kan gebruik maken van een UMTS of HSPDA verbinding. De maximale snelheid is afhankelijk van de telecom provider. De MiFi is veilig als je hem goed geconfigureerd hebt. Je kan de MiFi zo instellen dat je hem de hele dag kan aanlaten via de de speciale stand-by mode. De maximale gebruiksduur is 4 uur.

De Huawei E585 MiFi is een zeer handig portable WiFi hotspot die voor een bedrag van € 100 ook nog eens goed betaalbaar is net als de Novatel Wireless MiFi 2352 die inmiddels ook al te koop is voor € 146 Wij kochten de Huawei E585 MiFi via MiFiWinkel.nl zonder dat ze wisten dat we een review gingen maken kregen we na betaling keurig een melding dat de MiFi op de post ging en of we nog vragen hadden over de instellingen van de MiFi. Bij de MiFi zit ook een Nederlandstalige handleiding en je hebt de mogelijkheid om ondersteuning te vragen als je er onverhoopt niet uitkomt.

In de doos:

 • Huawei E585 3MiFi (zonder simlock)
 • Batterij, Li-Polymeer 1500mAh
 • USB kabel (mini USB – USB)
 • Gebruiksaanwijzing (engels)
 • Infokaart met de fabriek ingestelde SSID en WiFi Key
 • Geleverd met Nederlandstalige handleiding en ondersteuning

Technische specificaties:

 • Ingebouwde 802.11b/g WLAN/54Mbit/s en WPA(2)
 • OLED display
 • Je kan de MiFi opladen tijdens gebruik
 • Max 5 Apparaten/Cliënten gelijktijdig aan te sluiten
 • HSDPA data service tot 5.76Mbps (netwerk-afhankelijk)
 • HSDPA data service tot 7.2Mbps (netwerk-afhankelijk)
 • SMS Service via de WiFi Manager software
 • Micro SD Card Slot tot 32Gb
 • geschikt voor Windows 2000, XP, Vista/7 en Mac OS X + overige WIFI (i)Devices
 • Afmetingen: 86×46.5×10.5mm (creditkaart formaat) Gewicht: ca. 90gram
 • Plug & Play

Te koop voor € 100 via MiFiWinkel.nl