Review: Freitag iPad sleeve

Het Zwitserse Freitag is wereldberoemd door de gerecyclede Messenger bags, gemaakt van oude dekzeilen van vrachtwagens, autogordels, fietsbanden en airbags. Het concept is bedacht door de broers Markus en Daniel Freitag die in 1993 een goede waterdichte en stevige tas zochten om hun werk te vervoeren. Dat is gelukt en inmiddels zijn er miljoenen messenger bags en andere Freitag producten verkocht.

Via de website van Freitag is het mogelijk om zelf een unieke tas te ontwerpen en dat is ook waarom het concept van Freitag al sinds 1993 een succes is. Daarnaast maakt Freitag ook ballen, sleutelhangers, laptophoezen, sleeves voor de MacBook, MacBook Pro en MacBook Air, een tas voor de iMac, een hoesje voor de iPod, de F22 iPhone sleeve en sinds kort de Freitag F23 iPad sleeve.

Wij gebruiken sinds een jaar Freitag F22 sleeves voor onze iPhones en het zijn nog steeds de beste hoesjes die we tegen zijn gekomen en hebben getest. Inmiddels hebben we een bureaula vol met iPhone hoesjes en sleeves dus keuze genoeg maar de Freitag sleeve blijft tot nu toe nog steeds de beste, handigste en meest duurzame iPhone sleeve. Zelfs na een jaar veelvuldig dagelijks gebruik is er nog nauwelijks slijtage te zien.

We waren blij verrast toen Freitag onlangs aankondigde dat er nu ook een iPad sleeve te koop is en een review exemplaar toestuurde.

De Freitag F23 iPad sleeve is gemaakt tarpaulin, waterdicht dekzeil wat afkomstig is van een vrachtwagen. Dit materiaal is zeer sterk en zorgt voor een goede bescherming van je iPad.

Op de sleeve zie je op sommige delen strepen maar dat is niet storend en laat zien dat er gebruik is gemaakt van gerecycled materiaal. Op de bovenstaande foto zie je een close up van de structuur van het tarpaulin, dekzeil. Kenmerkend voor sterk materiaal wat vuil- en waterafstotend is. Als je heel dichtbij kijkt zie je een bolletjes structuur maar van een normale afstand is dit nauwelijks zichtbaar en zie je een gladde Freitag sleeve.

Met een handig, op parachutisten geïnspireerd parachutetrekkoord, het lift-up-strap systeem (trekkoord) is de iPad via één handige beweging uit de sleeve te halen. Als je de iPad in de sleeve stopt duw je het trekkoord automatisch weer naar beneden zodat er op de achterkant van de sleeve alleen nog het vierkantje zichtbaar is waar je aan moet trekken om de iPad uit de sleeve te halen. Het trekkoord is voorzien van zacht fluweel zodat je iPad niet beschadigd kan worden. Ook de binnenkant van de sleeve is bekleed met fluweel.

De Freitag F23 iPad sleeve is handig om mee te nemen in een tas of koffer. Met de iPad in de sleeve is de sleeve is al gauw de helft dunner dan de gemiddelde neopreen hoes voor de iPad. Naast het gebruik onderweg kan je de Freitag iPad sleeve ook gebruiken om je iPad, thuis in de krantenbak te leggen zodat hij niet kan beschadigen.

Afmetingen:

  • Lengte: 255 mm
  • Breedte: 206 mm
  • Hoogte: 20 mm

Gebruikte materialen:

De Freitag F23 iPad sleeve is gemaakt van duurzaam gerecycled materiaal wat nog jaren mee gaat. Naast het sterke dekzeil van een vrachtauto zijn de stiksels van de sleeve van nylon ijzergaren wat onverwoestbaar is. Het fluweel aan de binnenkant van de sleeve is zeer zacht zodat er geen beschadigingen op je iPad zullen komen tijdens het gebruik.

Verkoop:

De F23 iPad Sleeve is vanaf nu verkrijgbaar via www.freitag.ch en in de FREITAG flagshop stores in Berlijn, Hamburg, Keulen, Davos en Zürich. Als je online een Freitag iPad sleeve besteld dan kan je een keuze maken uit een geselecteerd aanbod op de website. Vanaf september zijn de Freitag F23 iPad sleeves ook te koop bij de Nederlandse en Belgische Freitag-dealers voor 65 euro.