Review: Freitag F28 iPHONE® 5 SLEEVE

Op MobileMac hebben we de afgelopen jaren regelmatig geschreven over de Freitag sleeves voor je iPhone of iPad. Vreemd genoeg komen we nog regelmatig mensen tegen die nog nooit hebben gehoord van het Zwitserse bedrijf wat producten maakt van gerecycled materiaal. Daarom (wederom) een review van een Freitag product omdat de producten echt niet alleen gemaakt zijn voor arty-farty personen met creatieve beroepen.

Freitag logo

Freitag is een Zwitsers familiebedrijf met als drijvende kracht de broers en tevens grafisch ontwerpers Daniel en Markus Freitag. Ze bedachten in 1993 dat ze van oude verweerde dekzeilen van vrachtwagens, autogordels, fietsbanden en airbags Messenger bags konden maken en dat is nog steeds een succes. Via de website van Freitag is het mogelijk om zelf een unieke tas te ontwerpen. Iedere tas 100% uniek.

zeil

Daarnaast maakt Freitag ook ballen, sleutelhangers, laptophoezen, sleeves voor de MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iPad en natuurlijk sleeves voor de iPhone sinds 2008. Direct na de introductie was de vraag zo groot dat ze in mum van tijd waren uitverkocht. Inmiddels zijn de sleeves normaal verkrijgbaar. De hoesjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn allemaal egaal van kleur. Zelf een iPhone hoesje ontwerpen via de Freitag website is niet mogelijk.

Freitag iPhone 5 sleeve

Ditmaal een review van de F28 sleeve voor de iPhone 5 die te koop via de Freitag website voor € 51 inclusief verzendkosten. Dat lijkt een hoop geld omdat je voor € 20 ook al een aardig iPhone hoesje kan kopen maar de sleeve is zo duurzaam dat hij je iPhone 5 waarschijnlijk overleeft.

Freitag iPhone 5 sleeve

De buitenkant van de Freitag F28 iPhone sleeve is gemaakt van gerecycled vrachtwagenzeil, tarpaulin, een waterdicht dekzeil. Hierdoor is je iPhone optimaal beschermd. De binnenkant van de sleeve is van een fluweel achtig materiaal.

Freitag iPhone 5 sleeve

Met een handig, op parachutisten geïnspireerd, lift-up-strap systeem (trekkoord) is de iPhone in één handige beweging uit de sleeve te halen. Op die manier is het mogelijk om snel telefoontjes te beantwoorden. Highspeed iPhone answering volgens Freitag. We gebruiken al 4 jaar Freitag iPhone sleeves en kunnen bevestigen dat dit systeem er prettig is. Bij andere sleeves moet je vaak je iPhone uit het hoesje peuteren en dat heeft Freitag handig opgelost met het lift-up-strap systeem.

Freitag iPhone 5 sleeve

Einig nadeel van de Freitag sleeves is dat het tarpaulin na veelvuldig gebruik iets gaat rafelen. Dit is eenvoudig op te lossen met een aansteker. De “wollige” rafels zijn eenvoudig en snel weg te branden zodat je sleeve er weer als nieuw uitziet.

Freitag iPhone 5 sleeve

De Freitag F28 sleeve is na aankoop iets stug in gebruik. Je zal merken dat je iPhone 5 weerstand geeft als je hem in de Fretitag sleeve duwt. Na een week is dit verdwenen en glijd je iPhone 5 beter in de sleeve. Het materiaal van de sleeve vangt impact van buiten goed op en zorgt voor een goede bescherming van je iPhone 5.

Freitag iPhone 5 sleeve

In 2009 kochten we onze eerste Freitag sleeve voor € 44,00, inmiddels is de prijs vanwege de inflatiecorrectie iets gestegen naar € 51 inclusief verzendkosten. Voor dat geld koop je een prima sleeve die je iPhone 5 en vermoedelijk iPhone 5S goed zal beschermen. Door het trekkoord is de sleeve zelfs een stuk handiger dan andere iPhone hoesjes. De Freitag sleeve staat na 4 jaar gebruik nog steeds in onze top 3 van favoriete iPhone hoesjes. Meer informatie over de Freitag iPhone 5 sleeve kan je hier vinden.

freitag

Lees ook onze reviews van de Freitag F84 Mac Sleeve Air, Freitag iPad sleeve en de F22 sleeve.