Review: Freitag F22 iPhone sleeve

Het Zwitserse Freitag is vooral bekend van de gerecyclede Messenger bags gemaakt van oude verweerde dekzeilen van vrachtwagens, autogordels, fietsbanden en airbags. Via de website van Freitag is het mogelijk om zelf een unieke tas te ontwerpen en is iedere tas 100% uniek. Daarnaast maakt Freitag ook ballen, sleutelhangers, laptophoezen, sleeves voor de MacBook, MacBook Pro en MacBook Air, een tas voor de iMac, een hoesje voor de iPod en sinds kort de F22 iPhone sleeve. 

Het concept is bedacht door de broers en tevens grafisch ontwerpers Markus en Daniel Freitag die in 1993 een goede waterdichte en stevige tas zochten om hun werk te vervoeren. Dat is gelukt en inmiddels zijn er miljoenen messenger bags en andere Freitag producten verkocht.

138

Sinds december 2008 maakt Freitag de F22 iPhone sleeve. Direct na introductie was de vraag zo groot dat ze in mum van tijd waren uitverkocht. Inmiddels zijn de sleeves weer volop verkrijgbaar en via Freitag ontvingen wij een review exemplaar. De hoesjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn allemaal egaal van kleur. Zelf een iPhone hoesje ontwerpen via de Freitag website is niet mogelijk. 

139

De buitenkant van de Freitag F22 iPhone sleeve is van tarpaulin, een waterdicht dekzeil. Hierdoor is de iPhone optimaal beschermd. De sleeve  ziet er net zoals de Freitag tassen “gebruikt” uit. Daardoor is geen een F22 iPhone sleeve hetzelfde. De binnenkant is van fluweel. Met een handig, op parachutisten geïnspireerd, lift-up-strap systeem (trekkoord) is de iPhone in één handige beweging uit de sleeve te halen. Op die manier is het mogelijk om snel telefoontjes te beantwoorden. Highspeed iPhone answering volgens Freitag. 

140

De Freitag F22 iPhone sleeve is handig in gebruik. Het trekkoord functioneert goed en maakt de sleeve ook niet dikker. In vergelijking met de More sleeve die we eerder hebben getest is de Freitag sleeve handiger in gebruik.  

142

De Freitag sleeve is robuust en zeer degelijk gemaakt. Als je dichtbij kijkt zie je ook dat de sleeve met de hand is gemaakt. Het is geen massa product wat uit een machine komt. Dat maakt de Freitag F22 sleeve ook bijzonder. 

143

Het dekzeil van de sleeve beschermt je iPhone goed tegen krassen en het  fluweel aan de binnenkant van de sleeve zorgt er ook voor dat het scherm van de iPhone schoon blijft. De sleeve is geschikt voor de iPhone 3G maar de iPhone 2G past er ook prima in. Als de laatste geruchten kloppen past de nieuwe iPhone die deze zomer op de markt komt ook in de Freitag sleeve. 

144

De Freitag F22 iPhone sleeve kost € 40,00 exclusief € 4,00 verzendkosten. De sleeve is online te bestellen bij Freitag. Levertijd is tussen de 5 en 8 dagen. Van alle iPhone sleeves die wij op dit moment getest hebben is de Freitag F22 sleeve de beste.