review: DrumBass Leather Speaker voor de iPhone

Het Zwitserse Lifetrons stuurde ons twee DrumBass Leather Speakers om te testen. Het zijn compacte Swiss-designed mini luisprekers met DrumBass technologie voor o.a. de iPhone. Lifetrons is de enige fabrikant die deze technologie weet toe te passen in deze compacte design speaker. De speaker is op te laden via een USB poort of met de lader die standaard bij je iPhone zit. In tegenstelling tot de vergelijkbare mini luisprekers die ongeveer 9 uur mee gaan gaat de DrumBass Leather Speaker maar liefst 12 uur mee. Het opladen duurt zo’n 3 uur en dat is ook sneller dan de speakers van de concurrentie.

liefe0

In de verpakking zit een zwart zakje met koord waarin je de speaker en de het bijbehorende audio en laadkabeltje kan bewaren, een Engelstalige handleiding en de DrumBass Leather Speaker. Wat opvalt is dat de speaker en robuust en mooi uitziet. Het materiaal waar de speaker van gemaakt is, is van leer en plastic. Aan de onderkant zit een rubberen rand die er voor zorgt dat de speaker niet weg kan glijden en stabiel kan staan.

life2

Aan de voorkant van de speaker zit een LED lampje dat blauw van kleur wordt als de speaker aan staat. Tijdens het opladen is de LED indicator rood. Na een volledige laadcyclus is de LED indicator blauw. Als de speaker bijna leeg wordt de LED indicator opnieuw rood.

Aan de onderkant zit een aan en uit schakelaar en diezelfde schakelaar is ook geschikt om het volume een extra “boost” te geven. De volume regeling van de speaker zelf gaat via de iPhone. Het geluid van de speaker is goed en niet te vergelijken met het blikkerige geluid van speakers die je koopt voor zo’n 25 euro. Het is vol met een goede bas zonder vervorming van lage tonen en een goede weergave van midden en hoge tonen. We hebben de speakers uitvoerig getest met verschillende muziek soorten variërend van klassiek tot rock en daar was goed naar te luisteren.

life

Aan de achterkant van de speaker zit een Mini-USB ingang om de speaker met de bijgeleverde USB kabel op te laden. De 3.5mm audio jack past in de iPhone, iPod touch, BlackBerry, Nintendo DS, notebooks etc.

life3

 • Technische specificaties:
 • De afmeting van de DrumBass Leather Speaker zijn 43 x 43 x 44mm
 • Output 3 watt
 • Gewicht 54 gram
 • Oplaadbaar via een standaard USB poort of iPhone oplader
 • Laadtijd 3,5 uur
 • Weergave van muziek tussen de 9 en 12 uur
 • via de 3.5mm audio input zijn er meerder speakers aan elkaar te koppelen
 • LED indicator voor opladen, batterij leeg, in gebruik
 • Mooi design en robuuste uitvoering
 • Meerdere DrumBass Leather Speakers zijn aan elkaar te koppelen
 • DrumBass technologie voor een goede weergave van bassen
 • Goede weergave van muziek maar ook zeer geschikt om films te kijken

De DrumBass Leather Speaker is geschikt voor de iPhone, iPod touch, iPod, BlackBerry en andere mobiele telfoons, Mp3 spelers, PSP, Nintendo DS, Macbooks, Laptops en nog veel meer gadgets die geluid produceren via een 3.5mm audio jack.

De verkoopprijs van de DrumBass Leather Speaker is € 48 euro per stuk maar tot 31 december 2009 krijg je 10% korting als je bij je bestelling de code: iPhonenieuwsblog opgeeft als referentie. Je betaald dan geen € 48 maar € 43,20 inclusief verzendkosten. Meer informatie op de website van de leverancier.