Review: Cygnett WorkMate case voor de iPhone 5

Toen wij onze iPhone 5 in september uit de verpakking haalden zaten er al beschadigingen op. Vermoedelijk ontstaan tijdens de assemblage van het toestel. Als je een iPhone 5 gebruikt zonder hoesje of case zal je al gauw merken dat het aluminium zeer krasgevoelig is.

wij hebben ervaren dat een paar zandkorrels op een tafel al minuscule deukjes kunnen veroorzaken door slechts het toestel neer te leggen. Wat een val van een iPhone 5 op een harde ondergrond voor resultaat heeft zal geen verassing zijn maar Cygnett uit Australië heeft een drop test video gemaakt om het inzichtelijk te maken.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=lwGbSxn_Wf4′]

Zoals je in de video kan zien is de Cygnett (spreek uit als siknet) WorkMate case voor de iPhone 5 in staat om de ergste klappen op te vangen en vermindert de case ook de kans op schade bij een val. Cygnett producten zijn te koop via Mobilefun en zo ook de WorkMate case waarvan we de onderstaande review hebben gemaakt. 

De Cygnett WorkMate case voor de iPhone 5 kost slechts €24,99 en zit verpakt in een blister verpakking met de opdruk dat de fabrikant levenslange garantie geeft op het product wat in praktijk neer komt op 2 jaar garantie. Daarbij wil je na die twee jaar waarschijnlijk wel eens wat anders en is er dan inmiddels weer een iPhone 6 verkrijgbaar.

In de verpakking tref je naast de WorkMate case ook een screen protector aan plus instructies voor het bevestigen daarvan.

De Cygnett WorkMate case voor de iPhone 5 bestaat uit twee delen. Links zie je de siliconen case en daarnaast de groene polycarbonaat behuizing die om de siliconen case heen zit.

De twee elementen zitten in elkaar vast geklikt. Het groene deel van polycarbonaat vangt schokken op als je, je iPhone 5 onverhoopt een keer laat vallen.

Het zwarte siliconen gedeelte is aan de binnenkant voorzien van kleine van onderbroken siliconen streepjes die schokabsorberend werken.

Het design van de Cygnett WorkMate heeft een heavy-duty uitstraling en de zwarte siliconen delen steken net iets boven de polycarbonaat behuizing uit waardoor je iPhone 5 ook niet snel van een tafel kan glijden. De twee delen voelen tijdens gebruik aan als één geheel.

Alle delen van de iPhone 5 zijn goed bereikbaar zoals de volumekoppen en de aan/uit schakelaar. De camera en de flitser op de achterzijde van de iPhone 5 zitten goed in de Cygnett WorkMate verpakt. De lens van de iPhone 5 camera heeft door de behuizing minder snel last van lensflare doordat de case iets hoger op het toestel ligt en op die manier hinderlijk invallend licht in de lens iets wegneemt.

Door de twee delen krijg je al snel het idee dat de case misschien te dik zal zijn. We hebben dat niet zo ervaren. De case is lichtgewicht en alle knoppen van de iPhone 5 maar ook de hoofdtelefoon, lightning aansluiting, luidsprekers en microfoons zijn goed toegankelijk en functioneren prima. De case is op maat gesneden, is zeer duurzaam en qua protectie erg goed gemaakt.

Pluspunten: 

  • De Cygnett WorkMate is zeer vriendelijk geprijsd en kost slechts €24,99
  • Robuuste uitstraling maar niet hinderlijk groot en zwaar
  • iPhone 5 past prima in de case en alle knoppen plus lightning aansluiting zijn goed te bedienen en te bereiken
  • Screen protector

Minpunten: 

  • Aan de boven en onderkant van de case kan je de siliconen hoeken wel erg gemakkelijk van de behuizing omhoog wippen
  • vibratie stand lastig om te activeren als je dikke vingers hebt
  • Aan/uitknop is even wennen

De Cygnett WorkMate case voor de iPhone 5 kost slechts €24,99 en is te koop via Mobilefun waar ze overigens een zeer groot aanbod hebben van  iPhone 5 hoesjes.