Review: Color Splash voor de iPad

Color Splash is een applicatie die al enige tijd bestaat voor de iPhone en zeer populair is bij iPhoneographers. Het scherm van de iPad is zeer geschikt voor eenvoudige fotobewerking en Pocket Pixels heeft nu ook een versie van de populaire iPhone applicatie uitgebracht voor de iPad. Helaas niet als gratis update dus je moet opnieuw je portemonnaie trekken maar de € 1,59 die je voor Color Splash moet betalen is het zeker waard.

Color Splash voor de iPad is een fotobewerkingsprogramma waarmee  je snel en eenvoudig foto’s een geheel andere uitstraling kan geven. Color Splash werkt met een kleuren laag en een zwart/wit laag. Je maakt de foto zwart/wit waarna je via een een brush tool een selectie van de foto weer kan voorzien van kleur.

De applicatie werkt eenvoudig en na het selecteren van een foto uit je filmrol kan je direct beginnen. De foto is na bewerking op te slaan in je filmrol maar je kan er ook voor kiezen om hem later nog eens te bewerken met Color Splash. Dit zijn de zogenaamde sessions van de foto’s die je eerder bewerkt hebt. In het menu zit een helpfunctie waar je via een video instructies en tips krijgt voor de bewerking van de foto’s.

Als je een foto bewerkt maakt Color Splash de foto zwart/wit. Via een een brush tool (gebruik je vinger als een schilderkwast) kan je een deel van de foto weer voorzien van kleur. Het gekozen onderdeel wat je weer wil voorzien van kleur “schilder” je met je vinger rood.

Zelfs het kleinste detail is te bewerken doordat je zeer ver kan in- en uit te zoomen op een foto met twee vinger bewegingen. De kwast (brushtool) is ook te vergroten en verkleinen waardoor kleine details in een foto ook kan voorzien van kleur. Er zijn verschillende kwasten beschikbaar met een harde of zachte rand, niet doorzichtig of doorzichtig. Verkeerd aangebrachte kwaststrepen zijn ook weer te verwijderen.

De ingebouwde help video in het Engels laat je snel zien hoe het programma werkt maar Color Splash is zo eenvoudig in gebruik dat je die eigenlijk niet nodig hebt.

De foto’s zijn op hoge resolutie te delen via o.a. e-mail of Facebook maar ook te bewaren in de camerarol van je iPad. Via sessies kan je bewerkte foto’s bewaren zodat je ze later nog eens kan bewerken.

Color Splash is een van de betere fotobewerkingsprogramma’s voor de iPad en te koop in de App Store voor € 1,59.