Review: Brando flexible mini microfoon voor de iPhone 3GS

Brando introduceerde vorige maand de Flexible Mini Capsule Microfoon voor  de iPhone 3GS. Ze waren niet meteen leverbaar maar vorige week plofte er een enveloppe op de deurmat met de mini microfoon. Opname van beeld en geluid met een iPhone 3GS is leuk maar het geluid is niet echt heel erg goed. De Brando Workshop flexible mini microfoon is speciaal ontworpen voor de iPhone 3.x firmware en stelt je in staat om beter geluid op te nemen doordat je de microfoon naar de bron kan richten. De ingebouwde microfoon van de iPhone zit aan de onderkant van het toestel en als je via landscape of portret mode een video maakt neemt de ingebouwde microfoon nooit goed het geluid van de bron op. De Brando Workshop Flexible Mini Capsule Microphone voor de  iPhone 3G S is volgens Brando 10 keer beter dan de ingebouwde microfoon van de iPhone 3GS.

brando

Door de microfoon van de Brando flexible mini microfoon te buigen en naar de geluidsbron te richten krijg je een veel beter resultaat. Het audio volume is tot 10 keer beter dan de ingebouwde iPhone microfoon.

box

De microfoon ontvang je in een doosje zonder gebruiksaanwijzing. Instructies zijn niet nodig je plugt de microfoon in de hoofdtelefoon ingang en je kan opnemen.

close

Je kan de koptelefoonplug in 3 richtingen richten zodat het mini microfoontje goed de audio bron kan opnemen.

close2

We hebben de microfoon getest in interview situaties en de prestaties van de microfoon zijn bijzonder goed. Ook voor  huis, tuin en keuken werk is de microfoon goed te gebruiken. De microfoon presteerde het beste in situaties waarbij de persoon die geïnterviewd werd op een afstand stond van 1 tot twee meter. Ook in een drukke omgeving met veel achtergrond geluid is de Brando flexible mini microfoon erg handig. Om een indruk te krijgen van de prestatie van de microfoon hebben we de onderstaande video opgenomen met een iPhone 3GS.

De Brando flexible mini microfoon is ook te gebruiken voor de dictafoon applicatie die sinds de iPhone 3.0 firmware standaard in de iPhone zit. Ook daar is het audio beter maar je kan de mini microfoon natuurlijk ook gebruiken voor andere audio toepassingen. Bijvoorbeeld AudioBoo een gratis applicatie waarmee je audio blogs kan maken van 3 minuten. De audio clips kunnen worden voorzien van geolocatie data, foto’s en tekst. Een goedkope oplossing voor journalisten maar ook voor  user-generated content. Rugzak journalistiek met een iPhone 3GS en de Brando flexible mini microfoon wordt een stuk beter met een investering van een paar euro. De microfoon is met een verlengkabel (niet bijgeleverd) ook te gebruiken als dasspeld microfoon.

Mogelijkheden:

  • in alle richtingen van de geluidsbron te richten
  • Plug en Play
  • Hoge kwaliteit microfoon en goede gevoeligheid
  • Zeer klein en handig mee te nemen
  • geen voeding (batterij) nodig
  • Gains 25+ dB
  • verkrijgbaar in zwart of wit
  • goedkoop €10,67 inclusief verzendkosten
  • Werkt met de iPhone 3G S, iPhone 3G, iPhone 2G en de iPod touch
  • Nadelen zijn er niet maar je raakt hem wel snel kwijt

Te koop via Brando voor $17.00 en dat is €10,67