Review: Booq Viper hardcase voor de MacBook Air

Voor de 13 inch MacBook Air kan je nog wel een passende case of sleeve kopen die gemaakt is voor de 13 inch MacBook (Pro) maar voor de 11 inch Air is dat lastig. Booq maakt een goede en degelijke hardcase die is gemaakt van gegoten ballistisch nylon. Je MacBook Air heeft hierdoor een betere bescherming dan in een sleeve van bijvoorbeeld neopreen. De Booq Viper hardcase voor de 11 en 13 inch Mac Book Air is niet goedkoop en kost € 49,95. De Booq Viper hardcase zijn we nog niet bij de Apple Premium resellers tegengekomen maar ze zijn eenvoudig online te bestellen. Wij bestelden de 13 inch Viper Hardcase voor deze review. De Booq Viper hardcase zit verpakt in plastic en zit met 2 elastiekjes vast op een stuk oranje karton. In de hardcase zit foam verwerkt om schokken te absorberen. Het interieur van de Viper is zacht zodat er geen krassen op je MacBook Air komen.

Na het uitpakken van de Booq Viper doet de hardcase ons in eerste instantie meteen denken aan de Hard Candy bubble sleeve voor de iPad. De vormgeving en het design van het exterieur van de case lijken erg veel op elkaar. Ze hebben in ieder geval dezelfde robuuste uitstraling. De buitenkant van de case is gemaakt van zwart nylon met 3 verhogingen op de case. Deze verhogingen zijn gemaakt om de ergste impact van klappen en stoten op te vangen. De rits van de Viper is degelijk en de hangertjes aan de rits zijn gemaakt van plastic om krassen te voorkomen. Op de hangertjes staat het Booq logo en de naam. Aan de onderkant van de case zit een rood, rond lipje met het Booq logo en over de gehele lengte van de onderkant van de case zit een strip van rubber met in het midden de naam Booq. Deze strip moet voorkomen dat de case wegglijd als je de MacBook Air uit de case haalt.

Op de bovenkant van de case is de naam Viper  geweven, geborduurd of gekantklost? Aan de YKK hangertjes van de rits zit een afneembaar hangertje van plastic waar op staat dat de Viper case alleen geschikt is voor de 13 inch MacBook Air.

 

Na het openritsen van de Viper tref je links de uitsparing aan waar de MacBook Air in past. Rechts zitten 2 kleine vakjes van neopreen en nylon en één groot vak van neopreen waar je bijvoorbeeld papieren in kan stoppen. De lader van de MacBook Air past er overigens niet in omdat de case dan niet meer dicht kan. In het grote vak kan je wel een iPad stoppen maar dan past er verder niets meer in de andere twee vakken. De Booq Viper een van de weinige cases waar je tegelijkertijd je MacBook Air en je iPad in kan vervoeren.

Afbeeldingen op de website van Booq wekken de suggestie dat je veel in de vakken kwijt kan maar dat blijkt in de praktijk niet te kloppen. Wat ook niet echt handig is blijkt de positie van de rits. Bij het openen en sluiten van de case gaan de twee ritsen rakelings langs de onderkant van de MacBook Air. Je kan dit eenvoudig oplossen door altijd eerst de onderkant van de MacBook Air in de sleeve te stoppen. De dunne kant van de  MacBook Air valt hierdoor ook dieper en beter in de Viper case waardoor je het krassen van de ritsen uitsluit. Nadeel is natuurlijk wel dat je moet gaan nadenken hoe je de MacBook Air in de sleeve stopt.

 

Nadelen?

  • De wanden van de Viper hadden wat ons betreft wel wat harder mogen zijn. Het nylon zal de impact van stoten aardig absorberen maar dat kan beter. De keuze om dat niet te doen kan met het gewicht te maken hebben maar ook dat de case de impact van klappen of stoten nu ook al goed genoeg kan incasseren. De case is gemaakt van ballistisch nylon en dat heeft niet de sterkte van een kogelvrij vest maar het materiaal tref je ook aan in koffers, motorjassen en in kano’s. Het is duurzaam, sterk en ook zeer geschikt om je MacBook Air in te vervoeren.
  • De ritsen kunnen de MacBook Air krassen als je de Air niet goed in de case stopt.
  • De Viper case is 3x zo dik als de ultranunne MacBook Air
  • De Viper heeft geen handvat en is hierdoor vooral geschikt om vervoerd te worden in een (rug)tas.

Voordelen

  • op alle Booq producten zit 5 jaar beperkte garantie.
  •  geeft absoluut het gevoel dat je MacBook Air veilig is opgeborgen
  • de Viper hardcase is speciaal gemaakt voor de 11 en 13 inch MacBook Air en zit hierdoor als gegoten

Meer informatie kan je vinden op de website van Booq.