Review: Bluelounge Kii Lightning USB-oplader voor je iPhone, iPad en iPod

De BlueLounge Kii is een compacte USB naar Lightning connector waarmee je een iPhone, iPad of iPod via een laptop of MacBook kan opladen en synchroniseren. Ideaal voor op kantoor, vakantie of onderweg en omdat je hem aan je sleutelbos kan hangen heb je hem altijd bij de hand. De Kii is in de kleur wit of zwart te koop via DressMyiPhone.nl of DressMyTablet.nl voor € 39,95. Dat is niet goedkoop maar Bluelounge moet voor het gebruik van de Lightning connector een hogere vergoeding betalen aan Apple om gebruik te kunnen maken van het Made For iPhone, iPad, iPod certificaat.

1

De  Bluelounge Kii zit verpakt in een doosje van karton met een kijkvenster in de vorm van een sleutel. Op de achterkant staat in 3 stappen de gebruiksaanwijzing maar die heb je niet nodig. Het werkt innovatief en eenvoudig.

2

De achterkant van de verpakking is voorzien van een klepje van karton met magneetsluiting. Hier lees je dat de Bluelounge Kii Lightning USB-oplader geschikt is voor de iPhone 5, vijfde generatie iPod touch, zevende generatie iPod nano, iPad 4, iPad mini en daar kunnen we inmiddels de iPhone 5c, iPhone 5s, iPad Air en de Retina iPad mini aan toevoegen.

3

In de verpakking zitten twee witte delen van foam waar je de Bluelounge Kii aantreft plus de Pull tab die over de Lightning connector zit en waaraan je de bijgeleverde sleutelring kan bevestigen. In de verpakking zit ook een rubber naamplaatje van Bluelounge die je aan de sleutelring kan hangen om krassen van sleutels te voorkomen.

4

De Pull tab is gemaakt van metaal en de Lightning naar USB aansluiting zijn stevig uitgevoerd. De verbinding tussen de twee aansluitingen is gemaakt van hard plastic. De Bluelounge Kii is vooral handig voor gebruikers van een MacBook of laptop. Als je een iPhone of iPad wil opladen via een kantoor-PC moet je creatief zijn met boeken om de hoogte naar de USB ingang te kunnen overbruggen. De Bluelounge Kii Lightning naar USB oplader is de kleinste Lightning connector die we tot nu toe hebben gezien. De Kii is ook te gebruiken met een USB autolader maar dan heb je een usb-verlengsnoertje nodig.

5

Via een schuifje verwijder je de Pull tab van de Kii, dit werkt snel en eenvoudig en doet ons denken aan het mechanisme van de Danglet. Wat we niet handig vinden is de USB connector. Als je de Kii aan je sleutelbos in een broekzak draagt zijn de hoeken van de USB connector best wel scherp maar de meeste mensen hebben hun sleutelbos in een tas of jaszak en dan is het geen probleem.

6

De Bluelounge Kii werkt goed in combinatie met een MacBook Air of Pro. We merken wel dat we al verwend zijn door het gemak van de Lightning connector want bij het aansluiten van de USB connector moet je even kijken wat nu boven of onder is. Synchronisatie en het opladen van je iDevice werkt zonder problemen en qua gebruiksgemak kunnen we de Kii aan alle MacBook en laptop eigenaren aanraden.

De Bluelounge Kii Lightning USB-oplader is te koop in wit of zwart voor € 39,95 via DressMy.

7