Review: Amazilla iWing SR en de iWing HD

Met de Amazilla iWing SR is het mogelijk om draadloos muziek vanaf je iPod, iPhone, iPod Touch of iPad naar je speakers te streamen. Via een 2.4Ghz zender stream je muziek of het geluid van een video naar de ontvanger die je kan aansluiten op luidsprekers of kan combineren met de iWing HD dock waarover we later in deze review meer zullen vertellen.

In de blisterverpakking van de iWing SR zit een zender, ontvanger, oplader, gebruiksaanwijzing en een 3,5mm AUX verlengkabel.

De zender en ontvanger zijn gemaakt van plastic. De voorkant is zwart met een indicatie lampjes op de zender en de ontvanger. De ontvanger heeft ook een rood indicatie lampje die dient als batterij-indicator. De bijgeleverde adapter is om de ingebouwde batterij van de ontvanger op te laden. De achterzijde van de zender en ontvanger hebben een aluminium kleur met in zwarte letters het CE keurmerk, technische gegevens en het serienummer.

Na het aansluiten van de zender op de dock connector een iPhone, iPod Touch, iPod of iPad gaat er een paars lampje knipperen op de zender. Dat is een indicatie dat de zender aan het koppelen is met de ontvanger. Mocht je iPhone, iPod Touch, iPod of iPad tijdens het streamen van muziek leeg raken, dan kan je de bijgeleverde adapter gebruiken om op te laden. De adapter sluit je op de zender aan zodat je gewoon door kan gaan met het streamen van muziek. De zender haalt stroom uit de iPhone, iPod Touch, iPod of iPad en het energieverbruik is zeer laag.

De ontvanger is voorzien van een accu die een gebruiksduur heeft van zo’n 6 uur. Op de bovenkant van de ontvanger zit een indicatie lampje wat rood gaat knipperen als de batterij bijna leeg is. Tijdens het opladen brand het lampje continue en als de accu volledig is opgeladen gaat het uit. In de aan/uit knop op de ontvanger zit een paars lampje wat gaat knipperen als de zender met de ontvanger aan het koppelen is. Als het paarse lampje blijft branden is er verbinding met de zender. Als het lampje uit is staat de ontvanger uit. Aan de rechterkant van de ontvanger zit een uitsparing om de ontvanger via de bijgeleverde adapter op te laden. De 3,5mm mini-jack aan de onderkant van de ontvanger is kantelbaar of te verlegen met de bijgeleverde 3,5mm AUX verlengkabel.

We hebben de iWing SR getest met de iPhone 2G, 3G, 3GS, een iPod classic en met een iPad. Groot voordeel is dat je tijdens het streamen van muziek naar de ontvanger gewoon je iPhone, iPod Touch of iPad kan blijven gebruiken. Terwijl je naar muziek luistert werk je gewoon door, tikt een e-mail of browse je op het web.

De iWing SR is in combinatie met een iPad ook ideaal om een film of video te kijken omdat je nu ineens helder Hifi stereo geluid kan horen in plaats van het mono geluid van de iPad.

Naast het gebruik met een luisprekerdock of een losse speaker met een 3,5mm mini-jack ingang is de iWing SR ontvanger ook aan te sluiten op een Hifi installatie via de optionele iWing HD dock.

De Amazilla iWing SR lijkt qua gebruik een beetje op de FM zenders die je kan aansluiten op een iPod, iPhone, iPod Touch of iPad waarmee je muziek kan luisteren via een radiofrequentie. Probleem is alleen dat die FM zenders nooit goed werken. De Amazilla iWing SR is door het gebruik van een 2.4 GHz dongle en een 2.4 GHz ontvanger stabiel en zeer goed. De 2.4 GHz ontvanger heeft een kraakhelder ontvangst. De zender werkt tot 12 meter van de ontvanger.

Het aansluiten van de zender en ontvanger is zeer eenvoudig. Je zet je iPhone, iPod, iPod Touch of iPad aan, klik de zender op de iPhone, zet je luispreker(dock) aan, doe de ontvanger in de AUX ingang van je luidspreker(dock), druk even op de aan/uit knop op de zender en je hoort muziek.

De iWing SR met een zender en ontvanger is te koop voor een adviesprijs van € 79,95 en o.a. verkrijgbaar bij de  Media Markt en online te bestellen via Central Point en computercollectief. Meer informatie over de Amazilla iWing SR en verkooppunten bij Amazilla.

Naast de iWing SR is er ook een los verkrijgbaar hifi dock te koop van Amazilla de iWing HD, als uitbreiding op de iWing SR. Te koop voor een adviesprijs van € 34,95 Met de iWing HD kan je de ontvanger opladen maar ook een iPhone, iPod of iPod Touch. Via de Amazilla iWing HD kan je een iPhone, iPod of iPod Touch ook rechtstreeks aansluiten op een stereo installatie via de bijgeleverde RCA kabel. In het pakket zit ook een adapter waarmee je het hifi dock van stroom kan voorzien om de ontvanger van de iWing SR op te laden en eventueel een iPhone, iPod of een iPod Touch.

De Amazilla iWing HD is vanaf € 34,95 te koop bij de Media Markt en online te bestellen via Central Point en computercollectief. Meer informatie over de Amazilla iWing SR en verkooppunten bij Amazilla.

De iWing SR en de iWing HD zijn ook te koop in een combinatie pakket, de iWing SR-HD. Een totale oplossing voor aansluiting op een stereo installatie en op speakerdocks. De iWing SR-HD heeft een adviesprijs van € 99,95. In het pakket zit een zender, ontvanger, dock en lader.