Reuters: Apple werkt aan iPhone met een groter display

Dat Apple dit jaar met een iPhone 5S en een budget iPhone op de markt komt weten we nu wel maar Reuters heeft vernomen dat Apple ook al druk bezig is met de opvolger van de iPhone 5S die in de herfst op de markt verschijnt. Op dit moment werkt Apple aan de volgende generatie iPhone met twee display formaten. Een met een 4.7 inch display en een iPhone met een 5.7 inch display. Ter vergelijking de iPhone 5 heeft een 4 inch display. Dit heeft Reuters vernomen van 4 onafhankelijke bronnen.

Een van de bronnen weet te melden dat Apple aan het testen is met prototypes met een groter display. Dat testen hoeft verder niets te betekenen en Apple gaf onlangs nog een reactie op de zogenaamde phablets, daaruit kon je opmaken dat het display formaat van de iPhone 5 goed genoeg is en Apple vooralsnog geen noodzaak zag om het display van de iPhone te vergroten.

Dat Apple dat zegt is niet vreemd want de iPhone 5S zal nog worden voorzien van een klein display van 4 inch. Het toestel krijgt wel een betere camera, een vingerafdrukscanner om de iPhone te ontgrendelen en zal iets sneller zijn dan zijn voorganger de iPhone 5.

De bronnen van Reuters kunnen tevens bevestigen dat de budget iPhone daadwerkelijk gemaakt zal worden van plastic en in 5 of 6 kleuren te koop zal zijn. Het toestel gaat $99 kosten. Dat lijkt ons wel heel erg weinig en wellicht is dat de prijs in combinatie met een abonnement.

huh