Regisseur van Bentley documentaire kiest weer voor de iPhone als camera voor mini-documentaire

Ongeveer een jaar geleden zagen we een korte documentaire over Bentley die was opgenomen met een iPhone 5s en gemonteerd in een Bentley Mulsanne op een iPad Air met iMovie. Zojuist ontvingen we een tip dat regisseur Austin Reza van Reza & Co een nieuwe mini-documentaire heeft opgenomen in opdracht van Bentley en daarvoor heeft hij de iPhone 6 gebruikt als camera. Ter ondersteuning van de stabiliteit gebruikte hij een Beastgrip Pro en een Movi 5.
2
Door extra lenzen te gebruiken van o.a. Moondoglabs wist hij een extra cinematografisch effect aan de video toe te voegen. Via de Filmic Pro iPhone app registreerde hij video met de FiLMiC Extreme video codec met een snelheid van 50 Mbps. De kwaliteit van de video is daardoor zeer goed omdat er nauwelijks compressie is toegepast op het bronmateriaal.
1
Een kijkje achter de schermen kan je zien in de onderstaande video en hier het eindresultaat. Mocht je, je afvragen waarom je alleen maar Engelse hofleveranciers van maatpakken in beeld ziet dan is dat omdat de video een cadeautje is van Bentley voor de Savile Row Bespoke expositie in Washington, D.C. waar we je verder niet mee lastig zullen vallen. Het doel van dit bericht is vooral om te laten zien dat steeds meer professionele cineasten een iPhone gebruiken als hun favoriete tool om hun creaties in beeld te brengen.