Reclamebureau neemt TV commercials voor een Ierse bank op met een iPhone 5

Kevin Griffin maakte in opdracht van reclamebureau Rothco 2 televisie commercials voor de Ierse bank Allied Irish over mobiel bankieren. Per commercial kost dat al gauw zo’n $350,000 maar de Ierse Bank voelde goed aan dat je dat in deze tijd niet kan maken en liet creative director Damian Hanley van Rothco onderzoeken of het ook op een andere en vooral goedkope manier mogelijk was die ook zou aansluiten bij het thema: mobiel bankieren. Na een aantal tests bleek dat het goed te doen was met een iPhone 5 en de kwaliteit was ook goed genoeg:

“It was a big decision to shoot the ads on the iPhone. But once we did some preliminary tests, we knew that they were able to deliver high quality footage”

De kwaliteit kan je hieronder beoordelen. Het idee van de clips is simpel, wat zie je als je opkijkt van je i of (smart)Phone tijdens een reis. De muziek is van de band Delorentos en de titel van het nummer is Petardu. Het opnemen van de 2 clips duurde 2 dagen en inmiddels hebben 350,000 Ieren de iPhone app van de bank al gedownload en een veelvoud de commercials gezien.