Reactie T-Mobile: alle iPhones kunnen gratis simlockvrij gemaakt worden

Vanmorgen vroeg stelden we via Twitter de vraag aan T-Mobile Webcare of alle iPhones die gekocht zijn via T-Mobile nu gratis simlockvrij te maken zijn? Uit een reactie blijkt dat dit eigenlijk pas per 1 februari mogelijk is maar dat je het ook nu al kan laten doen via de Klantenservice van T-Mobile, als het niet lukt via iTunes.

Zoals we gisteren al schreven hadden we nog meer vragen gesteld aan T-Mobile en die zijn zojuist beantwoord door Kirsten Kuyvenhoven, PR Specialist van T-Mobile:

  1. zijn alle iPhones (3G/3GS/4) met een T-Mobile simlock nu gratis simlockvrij te maken?  T-Mobile: Ja, alle iPhones die door T-Mobile zijn geleverd kunnen nu kosteloos simlockvrij gemaakt worden.
  2. is dit alleen geldig voor iPhones die gekocht zijn na 11 januari 2011?  T-Mobile: Alle iPhones die na 12 januari zijn gekocht zijn al simlockvrij geleverd, degenen die ervoor zijn gekocht kunnen kosteloos simlockvrij gemaakt worden.
  3. kunnen mensen die geen klant zijn van T-Mobile nu ook de simlock gratis laten verwijderen of moeten ze nog steeds €120 betalen? T-Mobile: via de online toestelhulp kunnen ook niet-klanten de unlock er kosteloos afhalen. http://toestelhulp.t-mobile.nl/
  4. wat als je een iPhone 4 hebt gekocht voor 11 januari 2011? Moet je dan alsnog betalen voor de unlock? T-Mobile: nee klanten die voor 12 januari een iPhone hebben gekocht kunnen deze kosteloos laten unlocken.
  5. kan je de unlock voor de iPhone (4) aanvragen via de helpsdesk van T-Mobile als het niet via iTunes werkt? T-Mobile: Ja, als het via iTunes niet lukt kan de klant contact opnemen met de Klantenservice
  6. hebben jullie dit besluit genomen naar aanleiding van ons contact met de OPTA en Consuwijzer? T-Mobile: Nee, vanaf 12 januari worden alle iPhones door T-Mobile SIMlock vrij geleverd. Na meer dan 2 jaar is T-Mobile niet langer de enige aanbieder die de iPhone levert. Daarom is het niet langer nodig de iPhones te voorzien van een T-Mobile SIMlock.

Als je de simlock van je iPhone 4 niet kan verwijderen via de deze instructies dan is je iPhone 4 waarschijnlijk al simlockvrij. Dit kan je eenvoudig controleren door een simkaart van een andere provider in je iPhone te plaatsen. Als je toestel niet simlockvrij is moet je contact opnemen met de klantenservice via: 06 2400 1200. Bereikbaar op werkdagen van 0800-20:00 uur en op zaterdag van 09:00 – 17:30 uur.