Rabobank directie zet Apple Pay neer als onaantrekkelijk en duur betaalmiddel

Adjunct-directeur Ronald van Aart van de Rabobank laat via het Financieel Dagblad weten dat het gebruik van Apple Pay extra kosten met zich meebrengt. Daarnaast staat zijn bank niet echt te springen om het in te voeren omdat meer spelers op de financiële markt meer kosten met zich meebrengt:

“Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen.”

Apple vraagt voor het gebruik van Apple Pay 0,15 procent van de transactiekosten en het is logisch dat banken dat bedrag willen doorberekenen aan kun cliënten. Het artikel in het FD wekt bij ons de indruk dat de Rabobank meer dan 0,15% wil gaan vragen voor het gebruik van Apple Pay.

Sinds september is het mogelijk om via een nfc-chip in de iPhone 6 (Plus) te betalen. Alleen heb je daar in Nederland eigenlijk niets aan omdat de banken het niet ondersteunen. Het artikel in het FD van vanmorgen wekt bij ons de indruk dat, dat ook nog wel even gaat duren omdat banken het vooral een inbreuk vinden op hun monopolie positie. Een transactie kost nu 5 eurocent, het systeem van Apple is bij een aankoop boven €30 al duurder dan het huidige transactietarief.
Apple Pay Rabobank