raadsleden gebruiken iPhone voor evenementenbeleid

Twee Amsterdamse raadsleden Laurent Chambon (PvdA) en Arend Hamstra (GroenLinks) hebben een iPhone gebruikt om het geluidsniveau te meten voor het evenementenbeleid. Dit beleid bepaalt hoeveel geluid evenementen mogen produceren. Welke applicatie ze daarvoor gebruikt hebben is onbekend en de nauwkeurigheid van de meting is daardoor ook niet duidelijk.

Chambon en Hamstra speelden muziek af op een niveau dat het niet meer mogelijk was om een normaal gesprek te voeren. De iPhone van raadslid Chambon gaf aan dat dit geluidsniveau 80 db is.  Met de meet gegevens van de iPhone is het volgens Chambon en Hamstra geen goed idee om luidruchtige evenementen toe te staan op het Marie Heinekenplein of het Gerard Douplein. Op een raadsvergadering afgelopen week is besloten om het voorgestelde evenementenbeleid aanpassen. Het voorgestelde evenementenbeleid zou maximaal 90 dB toestaan op het Marie Heinekenplein en 95 dB op sommige andere locaties.

Volgens Groenlinks hebben bewoners genoeg van luidruchtige evenementen in de Pijp en het Gerard Douplein met geen tweede Leidseplein worden.

Bron: Nieuwsuitamsterdam.nl

155