Pwnagetool versie 3.1.4 voor iPhone firmware 3.1.2

Vanmorgen is er een nieuwe Pwnagetool (versie 3.1.4) van het iPhone Dev Team verschenen voor de iPhone 3.1.2 firmware. De nieuwe Pwnagetaal werkt met de iPhone 2GiPhone 3GiPhone 3GS, iPod touch 1G en de iPod touch 2G (klik op de link voor een handleiding voor de nieuwe Pwnagetool).

Als je al een update gedaan hebt naar de iPhone 3.1.2 firmware is een unlock nog niet mogelijk. Dit komt omdat de iPhone 3.1.2 firmware een nieuwe baseband gebruikt.

Als je al een jailbreak en unlock hebt gedaan kan je normaal updaten naar iPhone firmware 3.1.2 met behoud van je jailbreak en unlock. Let er wel op dat je via de Pwnagtetool een firmware (.ipsw) bestand moet maken anders raak je, je unlock kwijt. Nogmaals: de nieuwe iPhone 3.1.2 firmware van Apple maakt gebruik van een nieuwe baseband die nog niet “gekraakt” is.

Als je nog geen jailbreak hebt gedaan en nog werkt met een eerdere firmware versie werkt (3.0.1) dan moet je eerst redsn0w gebruiken om te jailbreaken en te unlocken. Gebruik daarna pas de nieuwe PwnageTool om te updaten naar iPhone firmware 3.1.2. met een custom .ipsw bestand!

Er is nog geen ondersteuning voor de iPod touch 3g en ook de iPod touch 2g moet al eerder gejailbreakt zijn om de Pwnagetool te kunnen gebruiken.

De nieuwe Pwnagetool is hier of hier te downloaden. Goede handleidingen voor de Pwnagetool zijn te vinden op de website van iClarified.

George Hotz kondigde vandaag via Twitter aan dat hij waarschijnlijk nog een Mac versie gaat releasen van blackra1n. Meer informatie over de Pwnagtetool van het iPhone Dev Team op het blog. Lees eerst goed de tips van het iPhone Dev Team voordat je een jailbreak gaat toepassen.

pwnage