Pwn2Own wedstrijd pwn Safari voor geld

Security-onderzoeker Charlie Miller, die vorig jaar $ 10.000 verdiende met het hacken van een MacBook Air via Safari in slechts twee minuten, denkt dat Safari wederom de eerste browser zal zijn die te kraken is tijdens de Pwn2Own wedstrijd van dit jaar. Volgens Miller is het nog steeds de makkelijkste browser om te hacken. De Pwn2Own wedstrijd van dit jaar zal worden gehouden met een MacBook met Safari en Firefox geïnstalleerd plus andere platformen. Het is de bedoeling om een exploit code te lanceren die de browser kraakt: “pwn’ed”. Daarmee is % 5000 te verdienen.

Volgens Miller is de Safari browser meer vatbaar voor aanvallen omdat er steeds meer functionaliteit in de browser zit. Dit zou de kans op aanvallen vergroten. Hoe complexer de software is, hoe minder veilig.

Interessanter is de prijs van $ 10.000 voor het hacken van een mobiel platform tijdens de Pwn2Own wedstrijd. Miller weet nog niet of hij de iPhone Safari browser gaat kraken maar wijst wel op zijn bevindingen uit 2007: hij ontdekte als een van de eerste een veiligheidslek in de iPhone Safari browser.

Bron: ars technica
Safari gekraakt