PushGmail voor de iPhone

PushGmail is een push email applicatie voor Gmail gebruikers. Op het moment dat je een nieuw bericht ontvangt in je Gmail inbox krijg je daarvan direct een notificatie. PushGmail ontvangt notificaties van de Apple notificatie service (APNS) als er een nieuw bericht is. Hierdoor bespaar je stand-by tijd en het is ook niet meer nodig om af en toe te kijken of er nieuwe mail is.

711198

Na het installeren van de PushGmail applicatie vul je, je Gmail gegevens in. Je volledige Gmail adres en je wachtwoord. Daarna klik je op Activate Push Services en selecteer je Launch in Mail App. Elke keer als je een notificatie ontvangt opent het nieuwe email bericht in de Mail applicatie van de iPhone. Het is ook mogelijk om je Gmail te lezen in de PushGmail applicatie zelf. 

De geluiden van de notificaties of berichtjes zijn in te stellen via Instellingen, Berichtgeving. 

PushGmail kost eenmalig € 0,79 en het is niet nodig om aanvullende notificatie diensten te kopen om notificaties van berichten te ontvangen zoals andere Gmail notificatie applicaties. In de volgende versie zal er ondersteuning komen voor meerdere accounts en een mogelijkheid om notificaties uit te zetten voor vooraf gedefinieerde e-mail adressen. 

PushGmail is nu te koop in de App Store voor € 0,79

Update…

Net na publicatie van het bovenstaande bericht verscheen er een bericht op TUAW met een link naar de Google website waar je gratis via Exchange ook Gmail kan instellen. Deze mogelijkheid verbruikt wel veel meer energie dan de PushGmail applicatie. Als je al een Exchange account gebruikt is deze optie niet mogelijk omdat je  op de iPhone maar een Exchange account kan synchroniseren.

gmail