Push notificatie nu beschikbaar voor App ontwikkelaars

Apple is begonnen met iPhone software ontwikkelaars uit te nodigen om de lang verwachte push notificatie service te testen:

“Apple explained that Team Agents can log in to the iPhone Developer Program Portal and proceed to the App ID section to perform the necessary steps needed for developers to enable and test applications using the new service.”

Push notifications laten je direct weten als er (bijvoorbeeld) een nieuw Twitter bericht voor je op de Twitter server is binnen gekomen. Software ontwikkelaars van applicaties voor sociale netwerk websites wachten al enige tijd op deze nieuwe functionaliteit.

Via een berichtje op je scherm met of zonder geluid is de iPhone gebruiker meteen op de hoogte van een nieuwe Tweet. Voor de dummies, het is vergelijkbaar met een SMS bericht. Je hoort een piepje en ziet een bericht op het scherm van je iPhone.

Push notificaties zijn vanaf deze zomer beschikbaar in de nieuwe iPhone 3.0 firmware. Helaas gaat de nieuwe service wel ten koste van de stand-by tijd. Volgens eerdere berichten moet je zo’n 23% stand-by tijd inleveren als je constant gebruik maakt van Push notifications. 

Bron: Apple Insider

143