Prowl kan Gmail en Twitter push notificaties ontvangen op je iPhone

Met Prowl is het mogelijk om push notificaties te ontvangen van een Mac op je iPhone maar het is ook mogelijk om Twitter berichten via je desktop Twitter client door te sturen naar je iPhone of push notificaties te ontvangen van je Gmail inbox.

Om het werkend te krijgen heb je Growl nodig op je Mac en Prowl op je iPhone. Je moet dus het e.e.a. instellen via je Mac en het is dus niet zo dat als je Prowl installeert op je iPhone het meteen werkt.

push-notifications-growl-head

Om Prowl te gebruiken moet je eerst een account aanmaken op de Prowl website. Met dit account kan je de notificaties configureren via de Prowl plug-in op je Mac. Gedetailleerde installatie intructies kan je hier lezen. Na de configuratie stuurt Growl de push notificaties direct naar je iPhone maar het is ook mogelijk om bepaalde notificaties alleen via Growl te zien of alleen via Prowl. Enige nadeel is dat je, je Mac altijd aan moet laten staan omdat Growl anders geen berichten kan doorsturen naar Prowl.

Elke keer als een applicatie een notificatie stuurt naar Growl, stuurt Growl de notificatie naar de Prowl server die vervolgens een push notificatie stuurt naar je iPhone. Lifehacker heeft een goede beschrijving gemaakt hoe je Gmail kan instellen met Growl zodat je push berichten kan ontvangen via Prowl.

Growl-2

Growl is hier te downloaden en Prowl is te koop voor € 2,39 via de App Store

Bron: TUAW en Lifehacker