Programmeer je UPC Mediabox via een iPhone

Diederik Karsten, algemeen directeur UPC Nederland heeft vandaag op de IBC 2010 in de RAI in Amsterdam, ’s wereld grootste professionele beurs voor de televisie-industrie de ‘Opnemen op Afstand’ applicatie gedemonstreerd. Met de iPhone applicatie kunnen klanten van UPC Digitale TV via een iPhone hun UPC Mediabox met een elektronische Programmagids (EPG) programmeren voor opname. UPC geeft haar klanten met deze applicatie de mogelijkheid tot het zoeken op programma’s, het instellen van favoriete kanalen, hele series in een keer te laten opnemen, TV tips te krijgen, de On-Demand Top10 of clips van films te bekijken. Via e-mail of push notificatie is het via de applicatie ook mogelijk om een herinnering of een bevestiging krijgen.

‘Opnemen op Afstand’ wordt gefaseerd in oktober en november uitgerold. In de nabije toekomst verwacht UPC meerdere gebruiksfuncties toe te voegen aan de applicatie zoals het door de klant bekijken van de rekening.

Diederik Karsten, algemeen directeur UPC Nederland:

“De lancering van onze ‘Opnemen op Afstand’ applicatie voor iPhone, iPad, mobiel en online is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van UPC Digitale TV. Het toont de convergentie van platformen, waarmee onze klanten op hun werk, onderweg of in het buitenland dezelfde basisdiensten kunnen gebruiken. Dit is de opmaat naar verdere nieuwe mogelijkheden en meer flexibiliteit. We zullen onze diensten meer inpassen in het dagelijks ritme van onze klanten. En we zullen de mogelijkheden van Digitale TV verder vergroten met meer HD kanalen, 3DTV, meer Channels-On-Demand en een nieuwe generatie TV platform dat volgend jaar als eerste in Nederland gelanceerd wordt.”

Bron: Persbericht UPC