In Eindhoven kan je problemen en irritaties oplossen via iPhone App

BuitenBeter is een nieuwe iPhone applicatie waarmee je problemen, irritaties en verbeteringen zou kunnen melden bij je gemeente. Zou omdat op dit moment alleen de gemeente Eindhoven gebruik maakt van de BuitenBeter applicatie die ontwikkeld is door Yucat. Eindhovenaren kunnen vanaf nu eenvoudig via een iPhone een losse stoeptegel, straatvuil, niet functionerende straatverlichting en bijvoorbeeld graffiti melden bij de gemeente. Het maken van een foto via de applicatie en het invullen van enkele gegevens is genoeg om het probleem te melden.

Wethouder Fiers van de gemeente Eindhoven is blij met de applicatie:

“Met de BuitenBeter-app werken we samen aan een betere stad. Bovendien scheelt het veel administratie en discussie: het is zoals het op de foto staat en door GPS weten we de locatie tot op de meter te vinden. We kunnen direct bepalen hoe we de juiste actie kunnen ondernemen. Het belangrijkste vind ik echter dat we de afhandeling van de melding makkelijk kunnen terugkoppelen aan de tipgever: directe communicatie met onze inwoner.”

Eindhoven gaat de BuitenBeter één jaar als pilot gebruiken. Daarna gaan zij het gebruik evalueren en bekijken hoe zij het in de toekomst in gaan richten. De applicatie BuitenBeter werkt ook al in andere locaties in Nederland maar het is onduidelijk of na het invullen van gegevens er ook iets mee gedaan zal worden. In Eindhoven sinds vandaag in ieder geval wel. Inwoners van Eindhoven maken tot 31 mei, door het plaatsen van een proefmelding via de applicatie ook nog eens kans op een iPad. De BuitenBeter iPhone applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Bron: Eindhoven.nl