Problemen in het ontwikkelingsproces van de iPhone 5S, budget iPhone en de iPad mini 2 zorgen mogelijk voor vertraging

Bij MobileMac zien we analisten als weerhuisjes. Zo ook Ming-chi Kuo van KGI Securities. In januari presenteerde hij nog een roadmap van Apple hardware met het nieuws dat de volgende generatie iPhones worden voorzien van een vingerafdrukscanner onder de homeknop. Een bewering die inmiddels al volledig is overgenomen door zijn collega’s. Kuo voorspelde vorig jaar nog dat Apple voor het eind van 2012 een verbeterde versie van de nieuwe iPad, de iPad 4 zou introduceren. Tot veel ongenoegen van iPad 3 eigenaren maar het bleek juist te zijn.

Kuo heeft meerdere malen bewezen dat hij de juiste bronnen heeft in de productieketen van Apple. Gisteren wist Kuo te melden dat er problemen zijn in het ontwikkelingsproces van de iPhone 5S, de budget iPhone en de volgende generatie iPad mini. De problemen met de iPhone 5S komen door het vinden van de juiste coating die geen problemen veroorzaakt met de vingerafdrukscanner, de budget iPhone heeft weer een probleem met de kleuren coating en de afwerking van het toestel. Voor de productie van de iPad mini 2 zijn nog technische uitdagingen met betrekking tot het Retina display.

De introductie van de budget iPhone en de iPhone 5S zal in juni plaatsvinden tijdens een keynote op het jaarlijkse WWDC en het is volgens andere analisten bijna onvermijdelijk dat Apple daar ook een iPhone met een groter display gaat introduceren.

lancering