Prijsverhoging van zo’n 10% in de (Mac) App Store is zojuist ingegaan

In december en eerder deze week kregen software ontwikkelaars van Apple al een email met het bericht dat de prijzen in de (Mac) App Store omhoog moeten vanwege de gewijzigde wisselkoers. Eerder leek het allemaal nog mee te vallen omdat Apple eerder aankondigde dat het slechts een ander btw-tarief zou gaan hanteren in de lidstaten van de Europese Unie.

Per 1 januari past Apple hier niet meer het Ierse BTW-tarief toe van 23% maar het Nederlandse belastingtarief van 21% voor software. In december leek het nog dat alle Apps in de App Store en in de Mac App Store daardoor 2% goedkoper zouden worden maar met de gewijzigde wisselkoers ten opzichte van de dollar is destijds geen rekening gehouden. Daarom zijn de apps vanaf nu zo’n 10% duurder. Het lijkt daarmee ook meer op een Inflatiecorrectie en dat lijkt ons ook logisch.

Een app waar je gisteren nog € 0,89 voor betaalde kost nu € 0,99. Apple verhoogde ook de prijs voor het jaarlijkse iTunes Match abonnement van €25 naar €32 en het zou ons niet verbazen als er vandaag nog meer prijsverhogingen opduiken. Nog niet alle apps zijn omgeprijsd naar de nieuwe prijs met de 10% “inflatiecorrectie” dus als je nog iets wil kopen heb je soms nog geluk om dat nog voor de oude prijs te doen.
Mac App Store