Politieke applicatie met tweets en peilingen voor de iPhone

Met de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni in het vooruitzicht zullen er de komende tijd regelmatig politieke Apps verschijnen in de App Store. Politiek is zo’n App waarmee je de Tweets van politici kan volgen en de peilingen van Maurice de Hond en de Politieke Barometer van Synovate. Leuk om de berichten van Tweede Kamerleden te volgen en om te zien hoe ze in cyberspace campagne (gaan) voeren.

De Politiek App kost €0,79 en is te koop in de App Store.

Als je Twitter al gebruikt voegt het weinig toe. Als je @JaapJansen, @fritswester, @MBreedveld@Politiek24 plus enkele Tweede Kamerleden en nog wat demissionaire ministers of staatssecretarissen volgt kom je een stuk verder met de actuele politieke informatievoorziening. Via deze weg zie je ook veel eerder de peilingen en het laatste politieke nieuws voorbij komen dan dat het via de Politiek iPhone App te zien is.

Als je geen twitter gebruikt dan is er ook nog KamerTweets. Bijna dezelfde functionaliteit als de Politiek iPhone App maar dan beter. Zonder lid te worden van Twitter kun je in een oogopslag zien wat er in Den Haag speelt. Via een filter is het mogelijk om interessante Tweede Kamerleden, partijen, ministers of staatssecretarissen via categorieën te volgen. Nadeel is alleen dat KamerTweets nog geen mobiele website heeft die goed te zien is op smartphones. Maar er is hoop…. via de twitter account van @politiekapp zagen we dit:

En dan is er via de twitter account van ook @politiekapp ook nog goed nieuws voor Android en Blackberry gebruikers:

“Blackberry staat wel in de planning, maar eerst deze wat uitwerken, en dan eerst nog Android…”