Politiek gevoelige App door Apple verboden

Sinds het bestaan van de App Store zijn er nogal wat applicaties geweigerd door Apple. Meestal zijn dat applicaties die niet in aanmerking komen voor release in de App Store vanwege restricties in de SDK. Een iPhone applicatie die geweigerd is vanwege de politieke lading is nieuw.

iSingle payer een applicatie met informatie over ziektekosten verzekeringen is afgekeurd. Waarschijnlijk vanwege de optie in de applicatie om direct contact op te nemen met congresleden om te klagen over de hervormingen van het ziektekosten-verzekeringsstelsel . Via GPS kan je het dichtstbijzijnde congreslid opsporen om te klagen.

Apple keurde de applicatie af omdat iSingle payer is gemaakt door een persoon en niet door een stichting of politieke organisatie. Vanwege de gevoelige politieke lading mag de applicatie niet in de App Store.

De ontwikkelaar van iSingle payer zoekt nu steun bij politici die de release van de applicatie willen ondersteunen. Op zijn blog is meer te lezen over de Apple censuur inclusief verwijzingen naar applicaties  met een politieke lading die wel in de App Store verkrijgbaar zijn.

ising

Via: MacWereld