Pocketinfo database van T-Mobile nu ook via Web App bereikbaar

T-Mobile heeft vanmorgen de ‘Forum App’ gelanceerd. In het persbericht was niet te vinden waar je die Forum App zou kunnen vinden maar na enig speurwerk in de App Store en op de website kwamen we de T-Mobile Web App tegen. Met de ‘Forum App’ kunnen T-Mobile klanten op hun mobiele telefoon gebruikmaken van het
T-Mobile forum. Op deze manier wordt het bezoeken van het klantenforum nog laagdrempeliger.

Hendrik Kasteel, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland:

‘Het aanbod van applicaties groeit enorm. T-Mobile wil haar klanten graag eigen applicaties aanbieden die gerelateerd zijn aan onze producten en diensten. Hiermee hopen we het gemak te vergroten voor onze klanten en het gebruik van mobiel internet te vereenvoudigen. Een extra service naar onze klanten toe’.

In 2009 kocht T-Mobile de database van Pocketinfo (tegenwoordig Mobilyz) en lanceerde het op 19 januari 2009 als het T-Mobile klantenforum. Het was een vervanging van het iPhoneblog. Het forum heeft een gesloten karakter omdat je alleen als klant kan inloggen. Opvallend is ook dat Mobilyz vanmorgen voor het verschijnen van het persbericht van T-Mobile al een bericht op de website had staan over de T-Mobile forum App.

Volgens T-Mobile is het klantenforum een succes. De telecomprovider omschrijft het forum als een plek voor en door klanten. “klanten vertrouwen op andere klanten en klanten weten vaak meer van de producten dan T-Mobile.” Op het iPhoneblog werden volgens T-Mobile veel roddels geschreven omdat ook niet klanten toegang hadden tot het blog. Klanten die wel toegang hebben tot het forum klagen al geruime tijd over de afwezigheid van moderators die de vragen beantwoorden.

Update: via @064harry (Twitter) kregen we te horen dat T-Mobile een iPhone App voor goedkeuring heeft ingediend in de App Store. Was handig geweest als T-Mobile dat meteen vanmorgen in het persbericht had gezet en niet met een “iPhone benaming”  de Forum App lanceert en daarmee de suggestie wekt dat er ook een iPhone versie beschikbaar is.

Op de T-Mobile website staat dat de forum applicatie geschikt is voor de volgende toestellen:

iPhone, 3G en 3GS

Android, alle versies

BlackBerry, software versie vanaf 4.3

Voor de iPhone dus blijkbaar nog even niet? Wederom een mooi voorbeeld van hoe je iets niet op de markt moet zetten.