Plan je reis van deur tot deur met een iPhone via Google Transit

Google introduceerde vanmorgen Google Transit en heeft inmiddels medewerking van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB. De dienstregeling van Connexxion is vanaf januari te vinden in Google Transit. Reizigers kunnen de routes en dienstregelingen van alle NS-treinen in Nederland en alle trams, metro’s, bussen en veerponten van het GVB in de regio Amsterdam zien op Google Maps.

Via Google Maps zijn al routebeschrijvingen op te vragen voor automobilisten en voetgangers maar door de toevoeging van Transit zijn alle reizen nu van deur tot deur te plannen. Google is nog in onderhandeling met alle ov-bedrijven in Nederland om de reisgegevens op te nemen in Transit. Pim van der Feltz, directeur Google Benelux:

“Met Google Maps is het al heel eenvoudig en snel om een reis van deur tot deur te plannen – vanaf een pc maar ook vanaf een smartphone. En met Transit komt er nu de keuze bij om de route te berekenen met het openbaar vervoer waardoor je ook heel snel kan zien of het sneller of handiger is om bijvoorbeeld de trein te pakken in plaats van de auto. Nu hebben we de reisgegevens van NS en GVB, maar we streven ernaar om alle Nederlandse OV-bedrijven hierin op te nemen.”

De NS had ook nog een nieuwtje en maakte bekend dat ze nu ook de actuele reisinformatie beschikbaar stellen aan derden inclusief de gegevens over actuele storingen en werkzaamheden, dezelfde informatie die al enige tijd te zien is via de Trein applicatie.

Google Maps heeft in Nederland 5,7 miljoen bezoekers per maand en inmiddels maken miljoenen mensen wereldwijd wekelijks gebruik van Google Transit.