Patentaanvraag van Apple toont behuizing van glas met flexibel uitneembaar AMOLED display

Uit een patentaanvraag van Apple blijkt dat ze in Cupertino al jaren experimenteren met een flexibel (uitneembaar) iDevice in een omhulsel van glas. Het omhulsel kan volgens de begeleidende tekst van het patent ook gemaakt worden van ander materiaal en de getoonde afbeelding is slechts ter indicatie. De ronde vormen kunnen ook vervangen worden door een design met rechte hoeken.

glas

De gegevens van het AMOLED display van het iDevice wat je in het omhulsel schuift zijn goed te zien door het glas van het omhulsel. Doordat de hoeken van het display nu ook gebruikt kunnen worden is er ruimte voor 5 icoontjes per rij in plaats van de huidige 4 icoontjes.

display

In het patent lezen we vooral technologie die we in januari van dit jaar ook al op de CES tijdens een keynote van Samsung gezien hebben. Samsung toonde op de CES in 2013 al een werkend prototype met een gebogen AMOLED display.

samsung

Dat wil overigens niet zeggen dat Samsung het ook bedacht heeft want Apple heeft het patent al op 26 september 2011 ingediend. Apple kiest daarom ook steeds vaker kiest voor andere leveranciers van componenten voor iDevices zoals de iPad en de iPhone  omdat Samsung alles kopieert.