Parrot RKi8400 autostereo voor de iPhone

De Parrot RKi8400 is een compleet geïntegreerde autostereo voor de iPhone met Bluetooth handsfree systeem. Met de nieuwste autostereo van Parrot kunnen alle iPhone functies in de auto gebruikt worden. Je kan met de RKi8400 naar de muziek luisteren die op je iPhone of iPod staat. Tegelijkertijd is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren met spraakherkenning.

parrot2

De Parrot RKi8400 is een FM/AM RDS autostereo-installatie met alle aansluitingen voor het beluisteren van digitale muziek en is ook voorzien van een ingang voor SD-kaarten en USB. Tevens kan je gebruik maken van geavanceerde handsfree telefoonfuncties. Een van de unieke eigenschappen is de praktische opbergruimte achter het afneembare frontpaneel, ook ideaal voor het veilig opbergen en opladen van je iPhone.

parrot3

De Parrot RKi8400 is voorzien van een aansluiting die speciaal ontwikkeld is voor de iPhone en de iPod, en heeft daarvoor de twee officiële Apple licenties ‘Made for iPod’ en ‘Works with iPhone’ gekregen. De software van het gebruikersinterfacemenu is vooral handig bij het gebruik van de iPhone en iPod in de auto. Op het grote kiesscherm, volledig in kleur, kan je albumhoezen bekijken die in je iPhone zijn opgeslagen, zodat je eenvoudig door de afspeellijsten kan navigeren. Als de telefoon overgaat, schakelt het systeem automatisch over naar de handsfree stand. Dankzij de draadloze Bluetooth technologie van de Parrot RKi8400 kan je ook muziek afspelen die verzonden wordt vanaf de iPhone 3.0 of een andere mobiele telefoon of speler met Bluetooth, via Bluetooth Stereo A2DP. De Parrot RKi8400 heeft ook een USB-poort voor een draagbare harde schijf, USB-stick, SD-kaartlezer of een dubbele lijn-in aansluiting voor analoge bronnen.

De Parrot RKi8400 is voorzien van een dubbele microfoon waardoor achtergrondgeluid, zowel vanuit de auto als van buiten, wordt weggefilterd.

Het afneembare frontpaneel van de Parrot RKi8400 is het resultaat van grondig ergonomisch onderzoek in samenwerking met gebruikers van autostereo’s. Het is voorzien van magneten, zodat het frontpaneel eenvoudig, met één hand, kan worden bevestigd en verwijderd. Parrot heeft een patent op deze technologie.

Dankzij de 200W MOS-FET versterker is de Parrot RKi8400 een volledig geïntegreerd autoradiosysteem. Muziek en gesprekken worden weergegeven via de luidsprekers van de auto, voor een optimale luister- en muziekervaring.

Alle informatie, adressenboek, muziekbibliotheek, albumhoezen, etc. worden weergegeven op een helder 2.4-inch TFT kleurenscherm.

parrot

“We hebben gekeken hoe we optimaal gebruik van de iPhone in de auto konden realiseren… Alle functies van de iPhone, zoals muziek afspelen, navigeren in de muziekbibliotheek en in afspeellijsten, telefoneren via Bluetooth, zijn aangepast voor gebruik in de auto. Wij geloven dat wij met de spraakherkenningsfunctie en de uitstekende geluidskwaliteit van Parrot in combinatie met de iPhone het product gemaakt hebben waar de meest veeleisende mensen naar hebben uitgekeken”, zegt Henri Seydoux, oprichter en CEO van Parrot. “We wilden dat de RKi8400 ondanks de uitgebreide gebruiksmogelijkheden supereenvoudig in gebruik zou zijn en met alle functionaliteiten in welk voertuig dan ook gebruikt kan worden.”

De Parrot RKi8400 is eenvoudig via een USB stick te updaten en is te koop voor € 299,-