Paramount app maakt van je iPhone een Super 8™ camera

De universele Super 8™ app maakt van je iPhone 3GS, iPhone 4, vierde generatie iPod touch of iPad 2 een digitale Super 8 film camera. De applicatie is ontwikkeld door Paramount pictures en is tijdelijk gratis verkrijgbaar via de App Store. Via de applicatie kan je gebruik maken van verschillende lenzen, effecten, filters en wiebelende effecten inclusief de haartjes en stofjes op de film. De video’s zijn te delen via email en te exporteren naar de Filmrol van je iDevice.

Afgezien dat het het om een promotionele applicatie gaat voor een Paramount film zijn wij zeer onder de indruk van de kwaliteit van de applicatie die vergelijkbare applicaties met vlag en wimpel overtreft. De universele Super 8™ app van Paramount is tijdelijk gratis verkrijgbaar via de App Store. Het is niet duidelijk wat de applicatie na de gratis introductie periode gaat kosten. In de applicatie zit ook een uitgebreide handleiding van Super 8™ verwerkt en is eventueel ook via deze link te downloaden.

De app is gemaakt ter promotie van de nieuwe film Super 8™ die vanaf 10 juni in de bioscoop te zien zal zijn. Super 8 speelt zich af in de zomer van 1979 en volgt een groep kinderen in Ohio die druk bezig zijn met het maken van filmpjes met hun Super 8-camera’s. Ze zijn getuige van een catastrofale treincrash, maar al snel rijst het vermoeden dat het niet om een ongeluk gaat… Een trailer van de film kan je hier zien.