Palm Pre lancering zal eerder zijn dan nieuwe iPhone

 

Dat Palm alles op alles zet om de Palm pre voor de release van de nieuwe iPhone te lanceren bleek eerder al uit geruchten. Via uitgelekte documenten van telecom provider Sprint zijn er nu ook twee release date’s bekend geworden. De Palm Pre komt 17 mei of op 29 juni in de Verenigde Staten uit. Lancering op 17 mei kan alleen als er voldoende toestellen geleverd kunnen worden. Als dat niet het geval is zal de introductie plaatsvinden op 29 juni. 

Palm zet alles op alles om de Palm pre voor de introductie (8 juni) van de nieuwe iPhone te lanceren. Na 8 juni is de kans groot dat consumenten toch kiezen voor de nieuwe iPhone.

Volgens Engadget mogen Sprint medewerkers in mei geen vakantie opnemen wat er op wijst dat de Palm pre snel in de winkel ligt. Sprint is de enige provider in de Verenigde Staten die de Palm Pre gaat verkopen. In Nederland is het nog onduidelijk wie de Palm pre gaat leveren. Vodafone is aan het onderhandelen met Palm over de lancering van de Palm pre in Nederland.

De Palm pre is het laatste redmiddel voor Palm, als de smartphone niet aanslaat is het waarschijnlijk gedaan met het bedrijf. Beleggers geloven nog in Palm: sinds de introductie op de CES beurs in januari is het aandeel drie keer zoveel waard geworden. Wij zetten ons geld liever in op de (nieuwe) iPhone. 

The Boy Genius report heeft vandaag al twee Palm pre’s in het wild gespot tijdens een evenment:

pres1