Palm denkt nog niet na over gevolgen pre

De directeur van Palm zegt dat zijn bedrijf op dit moment te druk bezig is met de release van de Palm pre en zich nu niet druk maakt over een patent oorlog met Apple. Deze week bleek dat Google op verzoek de multi-touch functie op verzoek van Apple heeft weggelaten uit de Google Android G1.

Volgens Electronista heeft Palm zijn inesteerders meegedeeld dat er op dit moment geen vorderingen van Apple open staan aan het adres van Palm. Volgens Palm zijn het net twee kleine stekelvarkens die elkaar niet willen aanraken omdat ze elkaar dan prikken. Je leeft vreedzaam naast elkaar, en alles is OK en blijft samenwerken. Palm respecteert het intellectuele eigendom van anderen en tot nu toe is het altijd goed gegaan. Ze zijn nu alleen bezig om de Pre zo snel mogelijk op de markt te brengen.

Tim Cook interim chef bij Apple zei vorige maand nog dat hij alles uit de kast trekt als anderen het intellectueel eigendom van Apple gebruiken: “We’ll use whatever weapons we have at our disposal.” Volgens Gizmodo doelde Cook met zijn uitspraak op de Palm pre. Palm gooide vervolgens nog eens olie op het vuur door te zeggen dat Apple multi-touch niet heeft uigevonden en dat ze uitkijken naar de “oorlog” in de rechtszaal.

Vlak na de uitspraak legde Apple een patent vast van 358 pagina’s waarin het touch screen staat beschreven maar ook pijnlijk voor Palm de multi-touch ondersteuning in de iPhone.

Bron: AppleInsider