PA Consulting Group toont iPhone 4 Death Grip aan

Het Engelse adviesbureau PA Consulting Group heeft het ontvangstprobleem van de iPhone 4 onderzocht en wat blijkt ze komen tot dezelfde conclusie als de test die wij afgelopen zaterdag publiceerden. Verschil is dat PA Consulting Group een peperdure testruimte heeft om wetenschappelijk bewijs te vergaren en wij een huiskamer, maar de conclusie is dat je bij slecht netwerk ontvangst eerder de geen Service melding krijgt dan bij andere smartphones. Uit de test blijkt ook dat de iPhone 4 iets meer last heeft van het ontvangstprobleem dan andere smartphones zoals de Blackberry Bold 9700 en de HTC.

Bij het gebruik van de iPhone 4 zonder hoesje loopt de download en upload snelheid via een 3G verbinding ook terug tot bijna de helft ten opzichte van het gebruik van de iPhone 4 met een hoesje.

Het gebruik van een hoesje is volgens PA Consulting Group de enige optie om stabiel en betrouwbaar ontvangst te krijgen. Het gebruik van de iPhone 4 zonder hoesje veroorzaakt al gauw afgebroken telefoongesprekken. Bij de testen bleek dat een iPhone 4 met een hoesje ook niet al te best presteert in vergelijking met de smartphones van andere fabrikanten.

Bron: PA Consulting